Aldersgrensene består – D2 flyttes til høsten

Vi har tidligere skrevet om flere forslag forbundet sendte ut i forkant av ledersamlingen denne helgen. Nå har klubblederne fått sagt sitt og avgjørelsen er tatt.

De to forslagene vi snakker om er forslaget om å endre aldersgrensene fra U19, U17, U15 og U13 til U18, U16, U14 og U12, og forslaget om å endre på seriestrukturen for å flytte D2 til høsten og Dameserien til våren.

Slik vi har forstått det så ble diskusjonen rundt disse forslagene gjort samtidig og den endte i tre forskjellige forslag. Disse forslagene var som følger:

A
Vår Vår/Høst Høst
Eliteserien U13 D2
D1 U19
U17 U15
Dameserien
B
Vår Vår/Høst Høst
Eliteserien U13 D2
D1 Dameserien
U17 U15
C
Vår Vår/Høst Høst
Eliteserien U13 D2
D1 U18
U16 Dameserien

Ingen av de var altså like som forbundets opprinnelige forslag. Vi vet ikke hvordan dette ble stemt over på møtet, men vi vet at den endelige avgjørelsen var å gå for forslag A.

Dette betyr med andre ord at den eneste endringen fra dagens struktur er at 2. divisjon senior flyttes til høsten, og dameserien flyttes til våren. Aldersgrensene U13, U15, U17 og U19 forblir som i dag. Det har riktignok ikke vært noen dameserie de siste årene ettersom det ikke har fantes mange nok lag, men håpet er at den på sikt skal bygge seg opp igjen.

Det er altså 2. divisjon som forblir hardest rammet av endringen ved at serien deres flyttes fra våren til høsten. I 2019 vil ting gå som normalt før endringen vil skje i 2020-sesongen. Det betyr at når juni kommer og 2. divisjon er ferdigspilt er det over et år til neste gang vi får se 2. divisjonsfotball igjen. I sitt opprinnelige forslag skrev forbundet at for å forkorte den pausen skal det spilles noen turneringer våren 2020 og vi regner med at dette blir opprettholdt.

Slik vi har forstått det så støttet et flertall av 2. divisjonsklubbene dette forslaget. Løfter om flere kamper er nok viktig, men samtidig har vi hørt argumenter rundt at det blir enklere for spillere på 2. divisjonsklubber å spille Eliteserien/1. divisjon nå som seriene ikke lenger vil gå parallelt. Vi vil trolig se en økning i farmeravtaler nå som spillere ikke lenger må prioritere å spille kamper for hovedlag/farmerlag. Spillere i D2 kan i større grad delta i Elite/D1 og hente kunnskap og erfaringen som de kan bringe tilbake til sin hjemklubb, samtidig som Elite/D1 klubbene i større grad kan bruke 2. divisjon som en arena for å utvikle spillerne sine til neste sesong.

Likevel er det viktig å nevne at ikke alle 2. divisjonsklubbene var like begeistret og da spesielt de klubbene som består av en stor andel studenter. For de blir det vanskelig når seriestart sammenfaller med studiestart i form av at nye studenter vil måtte ta valg om å bli kastet ut i kamper uten noen form for erfaringen, eller ville måtte vente et helt år før de får prøve seg i en kamp. Det er ikke ideelt, men samtidig kan det enkelt løses ved en form for studentliga på våren/sommeren som et supplement til den nasjonale serien. Det finnes også flere rene studentlag i Norge som ikke deltar i nasjonalt seriespill som også ville vært interessert i det.

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x