Alek Torgersen er kutta – hvorfor skriver dere ikke om det?!?

Den norske (eller norsk-amerikanske om du vil) QBen Alek Torgersen var en av rundt 30 spillere som ble kuttet for at Atlanta Falcons skulle nå ned til grensen på 53 mann i den offisielle spillerstallen, slik de måtte nå i helgen.

Anthony Dablé, Alek Torgersen og Andreas Knappe. Alle kuttet, og alle potensielt practice squad-materiale.

Også spillere som danske Andreas Knappe og franske Anthony Dablé ble kuttet fredag, når Torgersen ble det. Så – hvorfor skriver vi ikke om det? Er ikke dette slutten på historien?

Svaret på det siste er nei, og svaret på det første er at det skal vi når det er relevant (vel…strengt tatt skriver vi om det nå, men se vekk fra den logiske bristen 😉 ). Nøkkelen er nemlig dette: Det var aldri noe reelt snakk om at Alek Torgersen skulle havne i 53-mannstroppen ved sesongstart. Spørsmålet var om han vil greie å havne på practice squad, og det spørsmålet er fortsatt uavklart – derfor skriver vi ikke noe mer ennå.

Det samme gjelder spillere som f.eks. danskenes store (i dobbel betydning) håp Andreas Knappe. For å kunne havne på practice squad må man nemlig kuttes, passere gjennom det såkalte waiver wire-systemet hvor andre lag kan plukke spilleren opp (men da til 53-mannsrosteren), og SÅ kan man bli signert til practice squad.

De avklaringene er kun timer unna. I skrivende stund (som forøvrig er rundt 3 timer før publisering denne gang) har Atlanta Falcons kun fylt opp 2 av de 11 plassene på practice squad. 11? Ja, 11. I tillegg til de 10 regulære plassene på practice squad er det nemlig også 1 internasjonal plass tilgjengelig. Den fylles av TE Alex Gray, en engelskmann som har bakgrunn fra rugby og aldersbestemte landslag der. Den andre plassen som allerede er besatt, er det free safety Marcelis Branch som har.

Dermed gjenstår det 9 plasser som skal fylles opp, hvorav QB er aktuelt – kanskje spesielt fordi Falcons nå er nede i 2 i troppen. Det er -ikke overraskende- Matt Ryan og Matt Schaub. Falcons ikke bruke en plass på QB, men det kan skje. Om de gjør det nå vil Alek Torgersen være høyaktuell, men på ingen måte alene om å knive om plassen. Falcons vil helt sikkert gjøre som mange andre NFL-lag gjør dette døgnet; saumfare hvem som har blitt kuttet fra andre lag og som kan være aktuelle å kapre til practice squad.

Vi kommer tilbake til denne saken etterhvert som ting er mer avklart – sannsynligvis senest i morgen. Inntil videre kan du selv følge med etterhvert som Atlanta Falcons fyller opp practice squad. Websiden The Falcoholic har argusøyne på det hele, og deres oversikt finner du her:

Falcons 2017 practice squad signings & rumours tracker

 

En hakket mer offisiell oversikt finner du hos laget selv, og den er her:

Atlanta Falcons roster

 

Oppdatering sent søndag kveld: Torgersen har blitt signert til practice squad! Ikke hos Atlanta Falcons, men hos Washington Redskins! Vi kommer tilbake med mer i en egen sak mandag.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x