Amerikansk fotball når enda flere: Vålerenga Trolls starter U11-lag!

Norsk amerikansk fotball har for lengst nådd både voksne, ungdommer og eldre barn. Nå går man enda et steg nedover i alderstrinnene, og Vålerenga Trolls er i ferd med å starte opp et U11-lag!

Truls Bråthen

Det er den svært drevne ildsjelen og treneren Truls Bråthen som er primus motor når Vålerenga på tirsdag har oppstart av sitt U11-lag. Det begynner med et informasjonsmøte og lett trening, men tanken på sikt er å ha fullt utstyr og teste idretten slik vi er vant til å tenke på den.

I følge Bråthen er det nærmere 30 spillere på U13-laget for tiden, og stor pågang. Det har blitt ytret ønsker om å starte et tilbud for de som er enda yngre, og det er det Truls Bråthen og Vålerenga Trolls drar i gang nå.

Det blir ikke akkurat flust av lag å spille mot; det finnes pr. dags dato ingen andre klubber med aktive lag på dette alderstrinnet i Norge. Det er imidlertid ikke utenkelig at oppstart av et lag kan føre til at andre tar opp stafettpinnen og ser på noe tilsvarende. Streng tatt er jo nystartede Sand Falcons allerede i gang med det samme, og tilbyr treninger for barn fra 5-12 år som del av sitt nyopprettede tilbud på Jessheim.

I tillegg er tanken til Trolls at U11-tilbudet gir enda bedre rekruttering inn til U13-laget, som sammen med Lillestrøm Starfighters planlegger å ta turen til en turnering for alderstrinnet i Sverige i august.

I USA er det en stor diskusjon om hvor tidlig man skal starte med fullt utstyr innen amerikansk fotball, og det er da også mange som velger flagg-fotball for de aller yngste, mens utstyr introduseres utover i de tidlige tenårene. I Norge er det ikke noe seriespill for U11, men utstyr benyttes på U13, hvor det også spilles uoffisielle kamper/turneringer fra tid til annen.

Vålerenga Trolls sin oppstart for U11 finner sted i morgen, tirsdag 13.juni kl. 17:00, og du finner mer informasjon her:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x