Årets ledersamling er i gang

NAIF logo

Hver høst samles lederne fra alle landets amerikansk fotballklubber til en helg med møter for å planlegge det kommende året. Her blir handlingsplan diskutert, og førsteutkastet til serieoppsettet blir presentert. I tillegg blir kampreglementet gjennomgått og endringer blir vedtatt, og mye mye mer.

Årets samling åpnet i går kveld med gjennomgang året som har vært. Det gikk derimot ikke lang tid før første vedtak skulle fattes, og forbundet presentere et forslag om å øke kamplengden på flere nivåer fra og med våren. Etter noe diskusjon rundt temaet ble det enstemmig vedtatt å øke kamplengden på både U15 og U17 serien.

  • U15 økes fra 6 minutters perioder til 8 minutters perioder
  • U17 økes fra 8 minutters perioder til 10 minutters perioder

Kamplengden i U17 serien tilsvarer altså nå kamplengden i U19 og 2. divisjon. Det ble ikke vedtatt noen endringer i de øvrige seriene.

Gjennomgang U17 2014 - bilde 02 - foto Bjørn Rødsten
U17 serien har nå lik kamplengde som senior 2. divisjon. Foto: Bjørn Rødsten

Etter at dette var ute av bildet var igjen dommersituasjonen på programmet. Dette er et tema som blir tatt opp hvert eneste år, ettersom det i hovedsak er grunnet dommermangel at seriene blir begrenset og flere kamper ikke er mulig. De siste årene har det riktignok vært en økning i nye dommere, men forbundet trenger flere som tar steget opp til å bli Hoveddommer og dommer i de øverste divisjonene. I går kveld ble kun situasjonen i dag presentert og forslag til tiltak skal gjennomgås i morgen.

Dette var også det de rakk, før en lang dag venter i dag med blant annet følgende punkter på programmet:

  • Dommersituasjon
  • Sportsplan 2017
  • Handlingsplan
  • Årsplan
  • U13
  • Presentasjon av serieoppsett vår 2017

Vi planlegger å skrive en oppfølgningssak enten i kveld eller i morgen tidlig, samt en oppsummering av søndagen enten søndag kveld eller mandag morgen. En avsluttende oppsummering vil komme når forbundet presenterer referatet for samlingen.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x