Årets U17-serie er avlyst!

Grunnet situasjonen vi alle befinner oss i med Covid-19 har forbundet bestemt at årets U17 serie, som egentlig skulle begynt forrige lørdag har blitt avlyst. Erstatningen for de aktuelle spillerne kommer samtidig i en noe utradisjonell form.

Det var på et møte på torsdag 15.04 hvor forbundet informerte de aktuelle klubbene om avgjørelsen. Forbundet begrunner den på Facebook med lokale restriksjoner mot trening i Oslo og deler av Viken, samt at det pr. i dag ikke er lov for klubber å krysse kommunegrensen for konkurranse.

For å sikre at de aktuelle spillerene, altså ungdom som fyller enten 16 eller 17 i år, får et tilbud har forbundet gjort to endringer. Den første er å utvide årets U15 serie som skal spilles til høsten fra U15 til U16. Det er altså åpnet for et ekstra alderstrinn, men det er ikke fjernet noen årskull. Dette betyr at serien i år vil være for spillere som fyller mellom 13 og 16 år i løpet av året.

BVH Ironmen var en av klubbene som skulle deltatt i årets U17 serie. Foto: Bjørn Rødsten

For de siste spillerne, altså spillere som fyller 17 i år vil tilbudet komme i form av seniorfotball. Disse spillerne har vanligvis ikke lov til å spille senior, men forbundet har midlertidig senket aldersgrensen for å gi disse et tilbud. Åpningen gjelder derimot kun i 2. divisjon og 1. divisjon, men ikke i Eliteserien.

Forbundet informerer samtidig at de åpner for nye samarbeid og utlån av spillere på tvers av klubbgrenser uten gebyrer, slik at spillerne selv skal kunne bestemme for hvilken klubb de ønsker å konkurrere. Dette vil nok hovedsakelig være aktuelt for 17 åringene, ettersom alle klubbene som var påmeldt U17 i år også er påmeldt U15, som da blir til U16. Likevel er dette avgjørede for de eldste spillere fra f.eks BVH Ironmen som ikke har noe eget seniorlag, men det kan også være aktuelt for spillere som ønsker å spille D1, det klubben deres f.eks bare stiller i D2 eller motsatt.

Forbundet er samtidig nøye med å presisere at dette er et særskilt vedtak som gjøres for å sørge for et aktivitetstilbud i 2021 for alle årskull i forbundet. De er nøye på at dette vedtaket ikke skal skape noen presedens, og at vi forhåpentligvis er tilbake til det vanlige oppsettet i 2022.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x