Ballers, HBOs nye fotballrelaterte serie

HBO har lenge hatt et samarbeid med NFL om å produsere dokumentarserien Hard Knocks, som hvert år tar for seg sesongoppkjøringen i et utvalgt NFL-lag. I helga hadde HBO premiere på en ny fotballserie med navnet Ballers, men denne gangen er det et drama og ikke en dokumentar. Serien har dog fått NFLs velsignelse til å bruke lagnavn og logoer.

ballersheader
Tidligere U of Miami-spiller The Rock tilbake til fotball. Sort of!

Et av seriens store trekkplaster er nok at de har fått inn selveste Dwayne Johnson, også kjent som The Rock, til å spille hovedpersonen. Johnsons karakter er Spencer Strasmore, en forhenværende DE for Dolphins som nå forsøker å gjøre karriere som fotballagent.
Omar Benson Miller (kjent fra CSI: Miami) spiller Charles Greane, en tidligere OL for Tampa Bay Buccaneers som forsøker å finne et nytt liv etter fotballen.
Serien også er skuespillerdebuten for John David Washington. Washington (sønn av Denzel Washington) er faktisk en tidligere fotballspiller. Han var innom practice squaden til St. Louis Rams før han hadde noen korte opphold i NFL Europa og UFL. Da UFL ble lagt ned i 2012 sluttet også karrieren til Washington. I serien spiller Washington WR Ricky Jerret, som har suksess på banen, men problemer av banen.

Enkelte har omtalt Ballers som «Entourage møter NFL».Ut fra det man ser i pilotepisoden kan man si det er en passende sammenlikning. Seriene har også likheter på produksjonssiden. Ballers-produsentene Mark Wahlberg og Stephen Levinson har begge vært produsenter for Entourage. Pilotepisoden ble forøvrig regissert av Peter Berg, mannen bak Friday Night Lights.

Det kan bli interessant å se hvor serien vil ende opp innholdsmessig. HBO er kjent for ikke å alltid være særskilt sømmelige i verken tematikk eller presentasjon i deres TV-serier, mens NFL på sin side er veldig lite glad i ting som hinter til umoral i fotballen. Ettersom HBO har fått tillatelse til å bruke NFL-lag i serien er det mulig at de også er nødt til å tone ned HBO-stilen.
En positiv effekt av at NFL er med på laget er det at serien har en haug med artige kameoer fra gamle og nye NFL-personer. I pilotepisoden var det et lass med kjente ansikter, inkludert Dolphins-legendene og Hall of Famerne Don Shula og Larry Csonka. Den mest minneverdige kameoen i piloten var nok dog Steven Jacksons scene hvor han skrøt av å nylig ha kjøpt en elefant.

Siden serien er en HBO-produksjon, kan den sees i Norge dersom man har en konto hos HBO Nordic.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x