Blir det 7 vs 7-turnering for damefotballen i oktober?

21-22.oktober kan vi potensielt få se både norske og utenlandske damefotball-lag møtes til dyst i hovedstaden. Forbundet har nemlig sendt ut en invitasjon til turneringsspill på Haraløkka i Oslo den nevnte helgen.

Invitasjonen har også nådd andre forbund utenfor landets grenser, blant annet i Sverige. Der er det promotert blant medlemsklubbene via Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet (SAFF) sine websider. Om man lykkes med å lokke svenske klubber til å ta turen gjenstår å se, men om det er utenlandske lag som dukker opp, så er det nærliggende å tro at det er lag fra Sverige og Danmark som er de sannsynlige kandidatene.

Den norske serien for damefotball ble kansellert tidligere i år ettersom 2 av 4 lag som deltok i 2016 (og 2015) trakk seg fra seriespillet. Dermed stod man igjen uten en reell mulighet til å gjennomføre en serie. Når det var klart, ble også muligheten for en turnering lansert som noe å jobbe videre med, og det er det man ser at forsøkes satt opp nå.

Foto: Max Emanuelson

Turneringen finner sted hvis det er 3 eller flere deltakende lag. Med 7 spillere for hvert lag på banen av gangen bør det finnes et visst håp om at det lar seg gjøre for også flere enn 2 norske lag å stille opp. De to gjentakende lagene som skulle deltatt i høstens seriespill, Haugesund Hurricanes og Vålerenga Trolls, spiller forøvrig et par kamper seg i mellom i den kommende tiden – den første allerede førstkommende lørdag i Haugesund. Håpet er at turneringsspillet kan ytterligere styrke tilbudet til både disse lagene og andre damespillere i Norge, og bidra til å blåse mer liv i kvinnefotballen igjen.

Det er ikke til å komme unna at damefotballen i Norge har kjempet i motbakke det siste året, selv med lyspunkt i samme tidsrom som en norsk verdensmester i sporten, og en vellykket turnering i slutten av oktober vil kunne bli en fin avslutning på et tungt år på damesiden – og kanskje et vendepunkt i riktig retning!

NB! I invitasjonen utsendt fra forbundet, og vår tekst, lå det opprinnelig feil datoer; 22-23.oktober istedenfor 21-22.oktober. Det er rettet i ingressen til vår sak ovenfor 🙂

 

Noen av våre tidligere saker i 2017 om damefotballen:
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x