Chip Kelly får en ny sjanse!

Som vi har skrevet om tidligere i denne spalten er det ofte en del utskiftninger i trenerstaben til de dårligste lagene etter endt sesong. I år inkluderte det Philadelphia, som kvittet seg med hovedtreneren sin, Chip Kelly, allerede før siste seriekamp, og San Francisco, som sparket Jim Tomsula etter bare en sesong i førersetet.

Ingen av disse oppsigelsene var spesielt overraskende, selv om Kelly faktisk gikk 10-6 i sine to første år i Philadelphia, før de gikk skikkelig på trynet i 2015. De lærde strides om hvorfor det gikk galt for Eagles i år, og skader må så absolutt ta noe av skylda. Men det hører og med til historien at Kelly fikk totalkontroll over rosteren før 2015-sesongen, og sendte LeSean McCoy på dør etter en meget god sesong. Som erstatning signerte han Demarco Murray, fjorårets ledende running back, til en meget lukrativ kontrakt.

chip_kelly

De fleste har fått med seg hvor godt dette har fungert – Murray har ikke produsert som forventet og Eagles har spilt svært ujevnt i årets sesong. De har slitt både i angrep og i forsvar. Det endte med andreplass i divisjonen og det holdt ikke til sluttspill i år.

Kelly fikk dermed sparken, men igår kveld norsk tid signerte han altså for San Francisco. 49ers havnet helt sist i NFC West i år, men fikk faktisk noen gode kamper ut av Blaine Gabbert før året var omme. Det som er mest interessant med paringen av Kelly og Niners er Colin Kaepernick. Han er veldig lik Kellys tidligere college-stjerne, Marcus Mariota, i spillestil, og han passer kanskje bedre til den typen offense enn det Sam Bradford gjør. Det er nyvunnet optimisme blant San Francisco-fans, og Kaepernick håper nok på en ny sjanse selv, etter å ha blitt benket for Gabbert i 2015.Colin-Kaepernick

Denne mannen er nok glad for å få Chip Kelly som hovedtrener.

Philadelphia har heller ikke ligget på latsiden, og rett etter at Kelly var klar for 49ers ble det annonsert at Doug Pederson signerer som hovedtrener for Eagles. Pederson er nåværende offensiv koordinator i Kansas City, så kontrakten signeres teknisk sett ikke før Chiefs er ute av sluttspillet. Men det er en smule ironisk at en av Andy Reid sine assistenter skal tilbake til Philadelphia, kun 4 sesonger etter at Reid fikk sparken derfra.

Pederson er et relativt ukjent navn for oss vanlige dødelige, men han har fått mye utav Alex Smith i Kansas City. Det skal og sies at før Jeremy Maclin kom inn på laget har ikke Chiefs hatt en ordentlig wide receiver siden gudene vet når, så det er absolutt imponerende det Pederson har fått til. Prosjektet i Philadelphia er ikke enkelt – det er spørsmålstegn rundt flere av lagdelene, selv om han har fullt opp med gode running backs og receivere. Så spørs det om man kan få skikk på offensiv linje og secondary. Det blir i alle fall spennende å se hva denne mannen kan gjøre med sitt eget lag.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x