Dallas Cowboys: Fortsatt verdens dyreste idrettsklubb!

Jerry Jones bruker penger, og tjener penger.

Forbes Magazine slipper hvert år en oversikt over verdens høyest verdsatte (økonomisk, altså) idrettsklubber. Det gjorde de også i går, og på førsteplass troner NFL-laget Dallas Cowboys!

Cowboys, eid av Jerry Jones, verdsettes til $4.2 milliarder dollar. Det tilsvarer rett i underkant av 35 milliarder norske kroner. Dallas Cowboys troner på toppen av lista foran baseball-laget New York Yankees som er verdt en halv milliard dollar færre, etterfulgt av de tre sukker-fotball klubbene Manchester United, Barcelona og Real Madrid.

Det er også verdt å merke seg at Dallas Cowboys i regnskapsåret 2015, hvor laget kun var 4-12 på banen, hadde en omsetning på 5,8 milliarder norske kroner og gikk med et overskudd på nesten 2,5 millarder norske kroner! Slik har det ikke alltid vært, og Kurt Badenhauser hos Forbes Magazine konkluderer med følgende om klubben:

Jerry Jones turned a money-losing franchise into the most profitable sports franchise in the world as AT&T Stadium generates the highest sponsorship and premium seating revenue in the sport.

I det hele tatt er Dallas-laget en juggernaut ikke bare i forhold til resten av sports-verdenen, men også med klar avstand til resten av NFL-lagene. NFL-lag utgjør forøvrig 29 av topp 50 i verden når det gjelder å være mest verdifulle idrettsklubb. De tre NFL-lagene som ikke når opp i topp 50 er Buffalo Bills, Detroit Lions og Cincinnati Bengals. I tillegg til Cowboys er også New England Patriots (6.plass), New York Giants (8.plass) og San Francisco 49ers (delt 9.plass) i topp 10:

Jerry Jones kjøpte Dallas Cowboys for $150 millioner dollar (1,3 milliarder kroner) i 1989.

At det kan skje store endringer fort ser vi også om vi titter videre i topp 50. Los Angeles Rams var utenfor topp 50 i fjor, men doblet verdien når laget ble flyttet fra St.Louis til Los Angeles, og er nå på 12.plass i verden! Med slike endringer sier det seg selv at en eier kan være fristet til å flytte laget fra en by til en annen, men det skal legges til at investeringen i en splitter ny stadion i Los Angeles er en viktig del av bildet…

Mer om denne saken:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x