Dame-VM: Rykteflom og utfordringer for Storbritannias landslag

I slutten av juni går VM i amerikansk fotball for kvinner av stabelen i Canada. Et av lagene som deltar der er Storbritannia. De har nok å stri med i forkant, og spesielt etter avsløringer tidligere denne uka.

Skjønt, å kalle det avsløringer er kanskje litt tidlig. I etterkant av at Storbritannias trenerstab gjorde de siste kuttene for å komme frem til den endelige spillerstallen til VM, har det haglet med beskyldninger om uanstendig oppførsel og ukultur. Beskyldningene kommer primært fra anonyme kilder, og disse har valgt å gå via Facebook-siden UK Gridiron Memes for å bringe saken frem i lyset. UK Gridiron Memes, som normalt ikke akkurat går av veien for å publisere ting som kan oppfattes som uanstendige selv, har hoppet ut av sin normale rolle som formidler av sarkastisk humor for denne sakens del. Deres publisering for tre dager siden finner du her:

Det er verdt å merke seg at kommentarfeltet til bildet UK Gridiron Memes publiserte, inneholder svært mye ekstra informasjon i tillegg til et hav av synspunkter. Britisk amerikansk fotball er som vanlig sin egen verste fiende, noe som kan påstås også i denne saken uansett hva som viser seg å være sant eller ei. Noen oppfatter det hele som en omfattende «drittpakke» fra snurte spillere som ikke kom med i den endelige stallen, mens andre oppfatter det som avsløringen av en ukultur man må til livs. Det britiske forbundet, BAFA, har foreløpig vært svært kortfattede i sin kommentar til det hele:

Hvilken betydning dette får for britene i VM er vanskelig å si, men det er ingen tvil om at det ikke er noen optimal oppladning. På den annen side; om innholdet i anklagene stemmer er det neppe VM som burde være fokus der i gården uansett.

I Norge reagerer flere med sjokk og vantro over saken. Men, man ser også en læringsverdi av det hele. Hege Indresand, primus motor for norsk damefotball og i Kristiansand Gladiators, uttaler følgende:

Jeg vil bare si som en ambassadør for damefotballen i Norge og som en spiller på mitt forhenværende lag i USA Sacramento Sirens under Coach Myron Brown. Coach Brown lærte meg respekt mellom trener og spiller og han beskyttet oss fra useriøse trenere. Mere enn jeg visste om der og da, men jeg husker det var trenere som var innom å varte bare 1 trening for de må ha sagt noe upassende. I Norge må vi lære av situasjoner/historier som dette uansett om de er sanne eller ikke. Klubber i Norge må være observante og fornuftige i valg av dametrenere. I en såpass ny sport og for oss å komme inn et så mannsdominert miljø (og det er ikke negativt ment), og med mangel på trenere, må vi ha gode rammer rundt jentene. Det er synd at historier som dette skal komme ut om damesporten som er så i fødselstadiet. La oss forhindre at dette skjer i Norge!

 

 

PS! En av de større nyhetene for britisk damefotball den siste tiden, og som lar seg bekrefte som 100% korrekt, er at spilleren Phoebe Schecter skal være med Buffalo Bills i en skygge-trenerrolle under sommeren:

Bills hire Phoebe Schecter as training camp coaching intern
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x