En legende takker av: Tron Christian Enersen legger opp

Tron Christian Enersen - Foto Max Emanuelson
Foto: Max Emanuelson

I går spilte Vålerenga Trolls bortekamp mot Oslo Vikings på Frogner stadion. Det var semifinale i NM. Det var også siste kamp i karrieren for en av vår tids mest dominante spillere i norsk amerikansk fotball.

Tron Christian Enersen legger opp - faksimile fra FB
Sakset fra Facebook, hvor Enersen annonserte nyheten

Tron Christian Enersen har siden årtusenskiftet flydd rundt fra sidelinje til sidelinje og gjort angrepsspillere utrygge. Linebackeren som har vært en klubbspiller av de store hos Trolls, har også vært en fantastisk spiller på landslagsnivå de gangene den muligheten bød seg. Et av de fremste eksemplene på det er landslagets deltakelse i C-EM i Østerrike 2007, hvor Enersen utvilsomt var en av de bedre spillerne på et meget habilt norsk landslag.

Tron, som begynte sin tid innen norsk amerikansk fotball på Vålerenga Trolls sitt U19-lag, ble i fjor kåret til en av de aller beste spillerne som har spilt for Trolls, når vi i en serie innlegg fikk en rekke erfarne personer til å stemme frem Tidenes beste spillere fra sine respektive klubber:

Kun klubblegenden Christian Arnesen var høyere på lista enn Tron Christian Enersen. Fra og med neste sesong deler de tribunen sammen når klubbens veteraner ser på hva nye generasjoner av Trolls-spillere makter å prestere for Norges eldste klubb. Enersen, med sitt sedvanlige draktnummer #37,var selv del av laget som vant klubbens siste Norgesmesterskap på seniornivå hittil, når de i 2003 tok tittelen foran Eidsvoll 1814s:

NM Finale - Vålerenga Trolls vs Eidsvoll 1814, 6. juli 2003

 

Tron Christian Enersen har satt standarden for linebacker-spill på norsk nivå de to siste tiårene. Både på klubblaget og landslaget har han gått foran som en som lar spillet snakke for ham, og det har ikke bare snakket – det har sunget:

Wide Clip 118 - Tron demolishes a run play

 

Som vi skreiv i fjorårets artikkelserie om tidenes beste spillere:

Den dagen Tron Christian Enersen legger opp, vil Trolls ha mistet en svært verdifull spiller på banen, og fått enda en mytisk legende som del av en lang og rik klubbhistorie

Vi takker en fantastisk spiller og person for innsatsen og det vi fikk gleden av å oppleve av ham på banen!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x