Er du klar for Northern European Football League?

IFAF Champions League ligger i ruiner, Big 6 er uaktuell, EFL kontrolleres fra et skjeivt elfenbenstårn, og CEFL dekker primært sydligere strøk (med et par andre innslag også, riktignok). Da er det på tide å lansere en egen internasjonal liga for noen av de bedre lagene i Nord-Europa, og det gjøres i år!

Med lag som Carlstad Crusaders stampende i villrede over hvor man kan/ikke kan spille, har det blitt jobbet hardt på bakrommet av en rekke nasjonale forbund og IFAF for å få til et tilbud som minimerer skaden den internasjonale konflikten påfører ambisiøse lag som gjerne vil teste seg ut mot potensielt bedre motstand enn de møter i eget land.

 

Nordisk liga? Nesten…: NEFL!

Northern European Football League (NEFL) er ment å dekke dette behovet for lag i Nord-Europa, og da spesifikt Danmark, Finland, Sverige og Storbritannia. Det ble nesten en Nordisk liga ut av det, men som man kan se av lagene ble Storbritannia representert istedenfor Norge. Lagene i denne første utgaven, er:

  • Carlstad Crusaders, Sverige
  • Copenhagen Towers, Danmark
  • Helsinki Roosters, Finland
  • London Warriors, Storbritannia
  • Uppsala 86ers, Sverige

Disse er videre delt inn i to puljer, med London, Carlstad og Copenhagen i Vest, og Uppsala samt Helsinki i Øst. Oppsettet er som følger:

Det skal bli spennende å se hvordan det hele spiller seg ut; det er en rekke sterke lag vi snakker om her. Carlstad Crusaders og Helsinki Roosters har lenge knivet om hvem av dem som er det sterkeste laget i Norden. London Warriors er britiske mestere i en årrekke og holder meget god kvalitet. Uppsala 86ers og Copenhagen Towers er også lag som kan bite fra seg, selv i dette selskapet.

 

Norge da…?

Her på berget har vi akkurat nå nok med å holde lagene i seriespill kan det virke som. Timingen er dårlig for Europa-spill for nær sagt alle våre klubber akkurat nå, selv om flere av våre beste Eliteserielag trolig har et mål om å spille internasjonale turneringer i løpet av årene som kommer. Om NEFL blir et varig innslag, vil det ikke være en unaturlig arena for et norsk mesterlag å prøve seg på!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x