Etter runden: Nasjonal studentliga grunnspill 2016

I ‘Etter runden’ oppsummerer vi den norske serierunden og helgen som nettopp er forbi, ser på resultatene, og ikke minst sammenligner med hva vi trodde i forkant. I dag er selvfølgelig fokus på grunnspillet i den Nasjonale studentligaen som foregikk i Stavanger. Nederst i saken finner du også et video-intervju!

Foto: Marie Solhaug/Amerikansk Fotball Norge

Hvem: BI Cleavers vs. NHHI Amerikansk fotball
Hvor og når: Fredag 19. februar kl. 19.00, SIF Stadion (Stavanger)
Score: BI Cleavers 8 – NHHI 0
Score vi tippet i forkant: BI Cleavers 8 – NHHI 14

Om kampen: Uten tvil en defensiv kamp. Begge lagene slet med å bevege ballen, og kampen var preget av uendelig med mislykkede pasninger. Etter mange ganger frem og tilbake klarte BI endelig å komme på tavlen med en 2 poengs safety, noe som var den eneste scoringen før halvtid. Det virket ikke som om det ble gjort noen særlige justeringer i pausen, og kampen fortsatte som den hadde gjort. BI klarte en touchdown, samtidig som de holdt NHHI ute av sin egen målsone.

Hva vi lærte om lagene: Som BI var raske med å påpeke på Facebook så bommet vi i vårt tips for denne kampen. Det var derimot ingen tydelig seier, og kampen kunne gått begge veier. Begge lag hadde til tider suksess med løpespillet sitt, men valgte likevel å satse på pasninger som sjelden traff der de skulle. At receivere igjen og igjen mistet baller de burde hatt hjelper selvfølgelig ikke, men været hadde trolig stor innvirkning på dette. Om lagene hadde møttes i oppholdsvær og sommertemperaturer hadde trolig pasningspillet vært noe helt annet.

Norsk college-fotball feb 2016 - Mathias Bruset
Fornøyd leder hos UiSi TeamHytech; Mathias Bruset

 Hvem: UiSi TeamHyTech vs. BI Cleavers 
Hvor og når: Lørdag 20. februar kl. 09.00, SIF Stadion (Stavanger)
Score: UiSi TeamHyTech 22 – BI Cleavers 8
Score vi tippet i forkant: UiSi TeamHyTech 22 – BI Cleavers 16

Om kampen: Dette var definitivt den beste kampen i studentligaens første runde. UiSi viste frem en ny dimensjon av fotball med en balansert blanding av løpespill og korte presise pasninger. Forsvaret til BI forårsaket en Safety for andre kamp på rad, men det holdt ikke med et angrep som ikke klarte å produsere noe nevneverdig.

Hva vi lærte om lagene: Tipset vårt for denne kampen traff ganske bra. BI spilte hele kampen uten sin beste quarterback som ble skadet i kampen mot NHHI, men fortsatte der de slapp med mange lange og upresise pasninger. Slet med å løpe ballen mot et UiSi forsvar ledet av Eric Baden, noe som resulterte i mye aggresjon blant BIs spillere. UiSi ser definitivt ut som det mest rutinerte laget i ligaen og gjorde få tekniske feil. Dette tyder på god coaching og at de kan å dra fordel av sine erfarne spillere.

Norsk college-fotball februar 2016
NHHI før helgens siste oppgjør

Hvem: NHHI Amerikansk Fotball vs. UiSi TeamHyTech 
Hvor og når: Lørdag 20. februar kl. 14.30, SIF Stadion (Stavanger)
Score: NHHI 0  – UiSi TeamHyTech 28
Score vi tippet i forkant: NHHI 8 – UiSi TeamHyTech 20

Om kampen: Som vi tippet så gikk UiSi raskt opp i ledelsen, og det gikk tydelig ut over motivasjonen til NHHI. Angrepet deres slet med å produsere noe som helst, og selv om forsvaret til tider bet godt ifra seg så fant de ingen måte å stoppe UiSi på som aldri var direkte truet.

Hva vi lærte om lagene: UiSi bekrefter at de er det beste laget i studentligaen 2016 så langt og vi tror de kunne plassert seg godt i norsk 2. divisjon om de hadde ønsket å stille. Angrepet til NHHI fortsetter å slite, og gikk igjennom hele den første serierunden uten å score et eneste poeng.

Studentligaen første helg 2016

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x