Europas nordligste damelag tar form

tromsø trailblazers logo

 

Det har skjedd mye på fotballfronten i nordens Paris de siste årene. Tromsø Trailblazers ble offisielt stiftet i 2013, og hadde sin debut i 2. divisjon i 2015-sesongen, der vi også kommer til å se dem i år. Og nå har også damene fått et tilbud i Europas nordligste klubb!

Vi har tatt en prat med Trailblazers-spiller Bjørg Elin Enbusk som har fortalt oss litt om oppstarten og tingenes tilstand på nåværende tidspunkt. I 2015 viste det seg å være interesse for et damelag i Tromsø, noe Trailblazers synes var et godt tiltak for å skape et helhetlig miljø for amerikansk fotball i Tromsø. Dette ble starten for damelaget, som etter en litt tung oppstart er blitt en kjerne på syv-åtte aktive spillere.

At det kan være tungt å dra i gang et nytt lag tviler vi ikke på, det er vel noe de fleste (dame)lag her i Norge kan kjenne seg igjen i. Eksempelvis var Trolls sitt damelag omtrent like mange spillere i på samme tidspunkt i fjor, men med litt intensivt rekrutteringsarbeid gikk det seg til, og vi har trua på at det ordner seg i Tromsø også. Rekrutteringsarbeidet er i alle fall i gang, damene har sammen med herrelaget og cheerleading-gruppa hatt stands på flere arrangement i nærområdet, så vi får håpe at Tromsøværingene har fått øynene opp for sporten vår.

trailblazers1
Rekrutteringsstand på Kraft Convention – Bilde lånt fra Trailblazers Instagram

En positiv ting vi har notert oss er at damene allerede har fått seg representant i sebrastriper, trailblazers-spiller Elisabeth Abelsen har gjennomførte grunnleggende dommerkurs nå på nyåret, det liker vi å se!

damedommere2
Damer fra Queens, Gladiators og Trailblazers på dommerkurs

Damene trener for tiden to ganger i uka, for det meste sammen med herrelaget, og de blir coachet av herrelagets trener Sveinung Søberg Løfaldli samt hjelpetrenere fra herrelaget. Det er naturlig nok en stor ressurs for damelaget å være en del av en allerede etablert klubb, med det det innebærer av trenerressurser og drivkrefter generelt.

Angående kampaktivitet for damene er seriespill noe uvisst enda, ettersom de trenger en del flere spillere for å kunne stille lag. Men damene venter for tiden på egne pads, har ambisjoner om å få til en treningskamp i løpet av 2016, og så håper vi å se dem i seriespill i løpet av de nærmeste årene. Dameserien i 2015 besto som kjent bare av fire lag, så nye tilskudd er ønskelig og nødvendig for å bygge en solid og bærekraftig serie.

trailblazers2
Den harde kjernen på trening 19.02.16

Så hvis du er dame, interessert i amerikansk fotball og bor i Tromsø vet du hva du har å gjøre! Treningstider er fredager, kl 19.00-20.30 i Stakkevollan-Bobla og søndager kl. 15.30-17.00 i Fløyahallen. Har du spørsmål eller trenger mer informasjon kan damelaget kontaktes ved kontaktperson Bjørg Elin Olsen Enbusk, tlf 47804465, og ellers kan du finne info på Trailblazers hjemmeside,  Facebook og Instagram.

Vi ønsker jentene i nord lykke til videre! 🙂

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x