Forbundets planlagte utviklingscamp for kvinner er avlyst

Alt går ikke på skinner for damefotball i Norge om dagen. I helgen skulle forbundets utviklingscamp for kvinner funnet sted. Den er avlyst på grunn av for få påmeldte deltakere.

Mens fjorårets tilsvarende leir trakk 50 deltakere, var under 20 påmeldt denne gang. Av disse var en klar majoritet fra én klubb -Vålerenga Trolls- mens de andre klubbene som har spilt i Dameserien i 2015 og 2016 var representert med én deltaker hver. Ingen andre klubber var representert.

Det var folksomt på fjorårets utviklingscamp; det ble det ikke denne gang.

Forbundet har derfor valgt å kansellere helgens utviklingscamp, både begrunnet i det lave antallet påmeldte, men også i at den skjeve fordelingen mellom påmeldtes klubb-bakgrunn gjør at man ikke kan forsvare å bruke forbundets avsatte midler til damefotball på campen. Forbundet vil søke å finne gode måter å bruke de budsjetterte midlene til å sørge for at man forsterker alle de fire etablerte damelagene og på den måten bygger nok miljøer opp igjen til at man har 4 lag i seriespillet.

Hvilke årsaker som ligger bak den skjeve fordelingen av antallet påmeldte, eller rettere sagt at det er få påmeldte fra 3 av de 4 lagene som har spilt i dameserien i Norge, har vi ikke noen fullstendig oversikt på. Ved spørsmål pekes det til at motivasjonen nok har falt blant mange etter at det ble klart at flere av lagene har trukket seg fra årets serie, og at det dermed ikke blir noe seriespill denne høsten. Det pekes også til lang reiseavstand for enkelte, men det ligger selvsagt i sakens natur og gjorde det også i fjor. Det er heller ingen lang reiseavstand fra Fredrikstad til Jessheim, uten at noen derfra har nevnt reiseavstand som en problematikk. Kostnaden er en annen ting som nevnes. Den er i våre øyne ikke avskrekkende med sine 650,- kroner, men i fjor var summen 500,- kroner. Isolert sett kan det kanskje bety noe som et siste moment for noen.

Fra forbundets Facebook-side 21.juli

Vi her hos Amerikansk Fotball hadde i liten grad fått med oss at arrangementet skulle finne sted, men det viser seg at forbundet har publisert om dette på sin Facebook-side 21.juli. Påmeldingsfristen var kl. 23:59 7.august. En knapp uke senere, 14.august kom informasjonen til de påmeldte deltakerne om at arrangementet er avlyst.

I følge representanter hos et par av klubbene har det ikke gått noe informasjon ut til dem, men informasjonen om arrangementet har allikevel spredt seg blant damespillere i norsk amerikansk fotball på lik linje med i fjor – det har neppe vært mange damespillere som har vært ukjent med at det skulle finne sted. Det spørs nok allikevel om ikke den begrensede informasjonsflyten også kan ha vanskeliggjort målet om å få mange påmeldte. Forskjellen rundt tidspunkt for informasjon ser også ut til å være ganske markant. Til sammenligning med datoene ovenfor gikk informasjonen før fjorårets utviklingscamp ut i begynnelsen av juni, med påmeldingsfrist i slutten av juni til et meget suksessfullt arrangement som gikk 19-20.august 2016. Da var faktisk hele 6 klubber representert, inkludert 5 deltakere som hadde tatt turen helt fra Tromsø.

I sin informasjon om at arrangementet blir avlyst påpeker forbundet at:

Vi ønsker å komme tilbake med tiltak nå i høst, som treffer alle lagene/miljøene.

Da får vi krysse fingrene for at lagene og spillerne i damefotballen holder øynene åpne og setter av tiden når forbundet har funnet et nytt tidspunkt for å avholde et tilsvarende (eller annerledes, for den saks skyld) arrangement med fokus på damefotballen! Om vi skal bedømme ut fra tilbakemeldingene etter fjorårets utviklingscamp er det ingen tvil om at innholdet holder høy klasse når det hele først finner sted!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x