Første dag av Flaggfotball-EM gikk ikke helt Norges vei

Gårsdagen var første dag av årets Europamesterskap i flaggfotball. Norge stiller med lag, og måtte se seg slått av et Israel som også slo Sverige, men som selv måtte se seg grundig slått av Danmark.

Norge. Foto: Marie Solhaug

Det norske laget begynte kurant, og stillingen var en stund 14-6 til Israel over Norge. Etterhvert ble det norske lagets manglende erfaring med denne varianten av amerikansk fotball åpenbar, og til slutt stod det hele 51-13 til Israel over Norge. Det ble da også sluttresultatet, og nordmennene har en del å tenke på både for å skape flere poeng med sitt angrep og stoppe motstanderne fra å score såpass mye som Israelerne fikk fredag.

Lørdag venter først Storbritannia, deretter mesterskapsfavorittene Danmark, før man avslutter grunnspillet mot Sverige. Kampen mot Norge blir Storbritannias første i turneringen, og det er ukjent hvor sterke de egentlig er. Ryktene vil ha det til at de er et noe svakere lag enn Israel. Danmark er på den annen side nesten dobbelt så gode som Israel om vi ser på fredagens resultater; danskene slo Israel hele 48-22 og det store spørsmålet er om den kvalitetsforskjellen vil vise igjen når de spiller mot Norge i dag.

Sverige tapte sin første kamp i turneringen med en touchdown (33-40) for Israel, og blir å anse som favoritter mot Norge. Det store spørsmålet er egentlig om Norge tar sjumilssteg læringsmessig etter fredagens ilddåp.

At det norske lagets kompetanse normalt er tackle-fotball virket ganske tydelig, og det blir blant annet påpekt at den taktiske forskjellen fra tackle til flagg ble håndtert på en helt annen måte av det israelske laget.

Norge må vinne minst en av kampene i dag for å ha mulighet til å nå Bronsefinalen, og samtlige tre av dagens kamper om man skal ende opp i EM-finalen. Det sistnevnte er nok en utopisk situasjon, men det førstnevnte håpet lever fortsatt. Norges uttalte mål før EM var en medalje.

Finalen og Bronsefinalen går i morgen, søndag 3.september. Alle kampene livestreames, og du kan se dem her.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x