Grunnen til at Vikings ikke stiller U19 lag i 2017

Oslo Vikings U19 lag i 2016. Foto: JM Henriksen

Når vi presenterte deltagerne til høstseriene i forrige uke var den største nyheten at Oslo Vikings ikke kom til å stille med et U19 lag i 2017, noe som markerer første gang siden U19-serien ble spilt for første gang i 1994 at Oslo Vikings ikke deltar. Nå har vi fått tilbakemelding fra Vikings om årsakene til dette.

Meldingen kommer fra styret i Oslo Vikings i sammen med klubbens hovedtrener Derek Mann. De bekrefter at Oslo Vikings har valgt å ikke melde seg på i U19-serien i 2017, men forteller at dette ikke er fordi klubben har valgt å nedprioritere U19.

Årsaken er i følge Vikings spillermangel, i form av at de følte de ikke hadde nok spillere i aldersgruppen til å stille et U19 lag. Vi bemerket ved flere anledninger i fjor høst at Oslo Vikings U19 lag også da hadde en veldig liten tropp. Noen kamper var de så lite som 15 stykker, og selv om det er gjennomførbart så fører det til mye jobb for de få spillerne som deltar og det er svært vanskelig å være med i kampen om NM gull, noe Vikings alltid ønsker når de går på banen.

De spillerne som faller inn under den aktuelle aldersgruppen vil i stedet få tilbud om å spille på et av Vikings to seniorlag, enten i Eliteserien eller i 2. divisjon. Selv om dette sørger for et visst tilbud til disse spillerne, så er det synd for yngre spillere å ikke få delta i sin egen aldersklasse. Det er heller ikke uvanlig at U19 spillere spiller både senior på våren, og så U19 til høsten.

Det er også mulig for Vikings å inngå en samarbeidsavtale med en av de mindre U19 klubbene på Østlandet. Det er trolig BVHIF Ironmen og Gjøvik Swans som er mest aktuelle i den sammenheng, og spesielt Ironmen er ikke ukjente med slike avtaler ettersom de har hatt spillere fra både Tønsberg, Drammen og Kolbotn de siste to årene. For Swans sin del er dette første gangen de stiller med et juniorlag i seriespill og det er særdeles mulig at de ville vært interessert i hjelp fra noen veteraner fra Oslo Vikings juniorprogram.

Dette programmet har produsert flere store talenter opp igjennom årene, men var i 2016 ikke på langt nær på samme nivå som tidligere. Om dette skyldes at klubben legger for mye ressurser inn i Eliteserielaget er ikke utenkelig, men dette blir kun spekulasjoner. Uansett er det trist at det i år har gått så langt at Vikings ikke stiller med U19 lag i seriespill, ikke minst for de aktuelle U19 spillerne som mister en sesong på juniornivå om ikke Vikings velger å gå for en samarbeidsavtale slik vi har nevnt over. Om de skulle velge å ikke gjøre det har forsåvidt spillerne selv også muligheten til å låne seg selv ut til en av de ovennevnte klubbene, eller til Vålerenga Trolls eller Eidsvoll 1814’s for den saks skyld,  men det gjenstår å se om vi får se noen Vikings hjelmer på andre U19 lag til høsten eller ikke.

For de som er interesserte er dette tilbakemelding vi fikk fra Oslo Vikings i sin helhet:

The Oslo Vikings have decided not field a U19 team for the 2017 season. The main reason is that we lack the numbers at this age level – which means that we feel that these players will get a better overall football experience by joining our senior Second Division and/or Elite squads this year.

We have a strong group of U17 players coming up in our club that will form the backbone of future U19 squads. And after a year of rebuilding, it is the Oslo Vikings intention to return to the U19 league for the 2018 season.

 

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x