Hall of Fame-kullet for 2017

Hall of Fame-kullet for 2017 er blitt annonsert, og på listen finner vi 7 navn. Kenny Easley, som spilte safety for Seahawks på 80-tallet er årets seniorkandidat, mens Cowboys-eier Jerry Jones er årets birdagsyter. De fem som ble valgt inn av komiteen blant årets finalister var running backene LaDainian Tomlinson og Terrell Davis, quarterbacken Kurt Warner, defensive end Jason Taylor og kickeren Morten Andersen. Både Tomlinson og Taylor kom inn på første forsøk. Da vi skrev om førsteårskandidatene tidligere mente vi at Tomlinsons sjanser var meget gode, mens Taylors var middels gode.

LaDainian Tomlinson var en dominerende running back gjennom flere år for det laget som nå heter Los Angeles Chargers. Han var en trussel både langs bakken og i lufta og han samlet opp yards og touchdowns på løpende bånd. Høydepunktet hans kom i 2006, da han satte en touchdownrekord på 31 og ble årets MVP, men karrieren hans var såpass full av mange veldig gode år at Tomlinson i Hall of Fame var en no-brainer.

 

Til forskjell fra Tomlinson er Terrell Davis fra Denver Broncos et litt mer kontroversielt valg. Han hadde også en helt fantastisk sesong som fortsatt snakkes om. Den kom i 1998 der han dominerte totalt, rundet 2000 rushing yards, vant ligaens MVP og endte opp som Super Bowl-mester. Sesongen var hans fjerde i ligaen, og i spesielt de to foregående hadde han også fremstått som en av ligaens ypperste running backs, men så ble Davis skadet og han var aldri i nærheten av å dominere igjen. Lenge har Davis blitt holdt ute av Hall of Fame med tanken om at tre gode sesonger ikke er godt nok, men i år er han altså inne.

 

Kurt Warner er en annen med en karriere med noen absolutte høydepunkt, men også en del bølgedaler. I 1999 ledet han et Rams-angrep som blir husket som et av de beste i historien. Han vant ligaens MVP, Super Bowl og ble også kåret til Super Bowl MVP. Warner er også den siste spilleren til å ha vunnet en liga-MVP og en Super Bowl i samme sesong. To år senere vant han en ny MVP og tok Rams tilbake til Super Bowl, der det den gangen ble tap.

Syv år etter der igjen ble han den andre quarterbacken i historien til å starte en Super Bowl for to forskjellige lag, da han på tampen av karrieren ledet Arizona Cardinals til et tap i Super Bowl. Til tross for alt dette måtte Warner vente litt før han kom inn, fordi starten på karrieren hans var heller svak. Warner måtte nemlig bruke tid både i arena-fotball og NFL Europa før han fikk sjansen i NFL. Warner er forøvrig den første spilleren med fortid i NFL Europa som går inn i Hall of Fame, og den første spilleren som er valgt inn i både arena-fotballens og proff-fotballens Hall of Fame.

 

Jason Taylor var i en årrekke en dominerende spiller på Miami Dolphins’ forsvar og kanskje den beste forsvarsspilleren noensinne i Miami. Hans største styrke var som pass rusher, der han var kjent som en teknisk veldig god spiller med mange teknikker for å ta seg forbi blokkere. Han avsluttet karrieren som en av tidenes beste pass rushere, og da han gikk ut av ligaen hadde han sjette flest sacks gjennom karrieren. Akkurat som Tomlinson hadde Taylor sin beste sesong i 2006, da han ble valgt til årets forsvarsspiller i ligaen.

 

Morten Andersen spilte i ligaen i det som nesten kan virke som en mannsalder. Han ble faktisk draftet i 1982, året etter at årets seniorkandidat Kenny Easley ble draftet, men Andersen holdt det gående til 2007. Gjennom hans lange karriere satte han rekorden for flest kamper spilt i ligaen, flest field goal-forsøk, flest scorede field goal og flest scorede poeng. Han blir nå den andre rene placekickeren i Hall of Fame. Begge Hall of Fame-kickerne er forøvrig skandinaviske. I tillegg til danske Andersen finner vi nemlig vår egen Jan Stenerud i Hall of Fame.

 

Den store snakkisen i år er dog ikke hvem som kom inn, men heller hvem som ikke kom inn. Terrell Owens ble nemlig holdt ute av Hall of Fame i år igjen, etter at han ble nektet for første gang i fjor. Owens er en av de beste wide receiverne som har spilt i NFL og ser man på spillet alene er han en naturlig Hall of Famer. Dessverre har han vært involvert i litt for mange kontroverser, og det kan se ut som at disse inntil videre holder han ute av det gode selskap. Det blir ikke noe lettere for Owens å komme inn neste år heller, da Randy Moss vil være en god førsteårskandidat neste år (selv om Moss også hadde en god del kontroverser rundt seg). Vil de komme til å slippe til to wide receivere, Moss og Owens, neste år? En annen førsteårskandidat som nær sagt garantert blir valgt inn i 2018 er Ray Lewis. Da er det ikke mye plass igjen til Owens, så det er godt mulig han må vente til 2019, hvor Tony Gonzalez plutselig vil være den pasningmottakeren som får mest oppmerksomhet. Det kan fort være at det blir en lang ventetid på godeste Owens.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x