Haugesund Hurricanes trekker U17-laget fra seriespill

Nylig ble det klart at Haugesund Hurricanes, som deltok på U17-nivået for første gang i fjor, trekker seg fra årets seriespill. Forbundet har allerede gjort det klart hva dette betyr for de resterende lagene og serieoppsettet i U17-serien.

Haugesund har slitt med rekrutteringen på alderstrinnet i forkant av årets sesong, og meddeler at de finner det mest hensiktsmessig å trekke laget nå fremfor å gamble på at det løser seg i siste liten i løpet av tiden som gjenstår før seriestart.

Haugesund U17 spilte bl.a. mot Eidsvoll 1814s i 2016. Foto: Robin Sayyah

Hurricanes jobber nå med å lage et alternativt sportslig opplegg for sine U17-spillere. Det er ikke kjent hva dette inneholder ennå. I fjor stilte Haugesund med et blandet lag hvor også Lura Bulls sine U17-spillere deltok, og utgjorde nær halvparten av det daværende laget. I år stiller Bulls med eget U17-lag, og det kan naturligvis tenkes at man nå får et samarbeid med deltakelse av Hurricanes sine U17-spillere på Lura Bulls sitt U17-lag.

Foto: Robin Sayyah

At et lag trekker seg er alltid en stor skuffelse, ikke minst for motstanderlagene som mister kamper. Haugesund Hurricanes skulle deltatt i U17 Rød-puljen, som foruten Hurricanes består av 5 andre lag. Det spilles kamper på tvers av de to (Rød og Hvit) puljene i U17-serien.

De lagene som mister kamper når Haugesund Hurricanes nå forsvinner ut, er Nidaros Domers, Oslo Vikings, Eidsvoll 1814s, Kongsvinger Fortress, Drammen Warriors og Åsane Seahawks. For Nidaros, Eidsvoll og Kongsvinger er det en hjemmekamp som ryker, mens Åsane mister et nabo-oppgjør og Drammen samt Oslo Vikings går glipp av en lang reise til bortekamp (samt kampen i seg selv, naturligvis..).

Forbundet sendte ut informasjon til klubbene i går, og den utsendte eposten inneholdt blant annet en avklaring om hva dette betyr for serieoppsettet på U17:

Vi har sett på muligheter for å justere serien, men har bestemt oss for å fjerne Hurricanes kamper fra oppsettet. Dette vil medføre forskjellig antall kamper på lag, tabellen på U17 vil rangeres etter seiersprosent

Dermed er det klart at de lagene som mister en kamp hver (ingen mister mer enn det på bakgrunn av at Haugesund trekker U17-laget), ikke får erstattet denne kampen i selve serieoppsettet. Det er synd, men man kan selvsagt se for seg at en større omrokering av oppsettet for å balansere dette ville få kompliserende konsekvenser på et tidspunkt hvor det ikke er så altfor lenge igjen til seriestart.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x