Helgens resultater: 03-05.04.15

Hurra! Vi har nettopp passert siste helg før den serien som ligger vårt hjerte nærmest, den norske, er i gang! La oss imidlertid også vie fotballen utenfor våre landegrenser den oppmerksomheten den minimum fortjener – og la oss da ta en kikk på resultatene fra andre land i verdensdelen!

BELGIA

Ghent Gators - foto Sebastiaan Franco
Foto: Sebastiaan Franco

Helgens belgiske resultater:

 • Ghent Gators vs. Limburg Shotguns: 52-0
 • Leuven Lions vs. Brussels Black Angels: 7-48
 • Antwerp Diamonds vs. Puurs Titans: 24-6

Regjerende mestere og favorittene til årets tittel, Gators, tok en ventet og klar seier over Limburg. De andre lagene som spilte i helgen er ikke mesterskapsutfordrere.

 

FRANKRIKE

Vi forholder oss til toppnivået i Frankrike, og derfra har vi følgende resultater:

 • Elancourt Templiers vs. Asnieres Molosses: 12-8
 • Nimes Centurions vs. Aix-en-Provence Argonautes: 27-48
 • La Courneuve Flash vs. St.Ouen Cougars: 13-21
 • Thonon Black Panthers vs. Nice Dauphins: 9-21

Pour ce qui n’etait pas sur TempliersTV hier soir je vous la donne sans le son!!!!!

Posted by Bertrand Barraud on Sunday, April 5, 2015

Videoen ovenfor viser hvordan kampen mellom Elancourt Templiers (med ballen) og Asnieres Molosses sluttet.

Fjorårets tapende finalister, Molosses, gikk altså på nok et tap mot en annen delvis fallen storhet: Elancourt Templiers. Asnieres var overraskende finalist i fjor, og det er nok en del som anser at de nå er mer tilbake på det nivået de egentlig er på.

Centurions har byttet QB etter å ha vært misfornøyd med sin forrige. Med sin nye mann ved roret ble det greit med poeng mot Argonautes, men hva hjelper vel det når Aix-en-Provence får score nesten dobbelt så mye? Kanskje ikke alltid QBen som har skylda, Nimes…

Ellers har Tanner Price og Cougars markert seg nok en uke. Forrige gang de var i aksjon slo de Thonon Black Panthers, denne gang var det Flash som fikk unngjelde. Når vi snakker om Black Panthers – what?!? Nice slo dem uventet 3-0 på hjemmebane, og «alle» trodde etterhvert som sesongen skred frem at det var et blaff for Dauphins sin del. Så drar de altså til Thonon og beviser at de har kontrollen på Black Panthers, gjennom å slå dem 21-9!

Dette er utvilsomt en underholdende og tildels uforutsigbar sesong i Frankrike; herlig!

 

ITALIA

Milano Rhinos

Vi har kun registrert en toppserie-kamp hos Italienerne i påsken: Bergamo Lions mot Milano Rhinos. Det endte med borteseier 28-35, og altså seier til Rhinos. Ingen av disse lagene forventes å kjempe om det Italienske mesterskapet, selv om de er ganske gode lag 1-2 hakk under de aller beste i ligaen.

 

NEDERLAND

Ett oppgjør denne helgen, og da var Alphen Eagles på bortekamp hos Nijmegen Pirates og vant 43-0. Dermed fikk de tatt ut litt av frustrasjonen etter å ha tapt for Amsterdam Crusaders forrige helg, men vi tør tippe at Alphen ikke er helt ferdige med det tapet…

 

ROMANIA

Bucharest Rebels

Helgens resultater fra Romania:

 • Bucharest Warriors vs. Bucharest Rebels: 12-12
 • Cluj Crusaders vs. Timisoara 89ers: 29-13

Lagene fra hovedstaden Bucharest deler broderlig på resultatene, og endte altså med å spille uavgjort. Vi minner om det gamle utsagnet:

A tie is like kissing your sister

Cluj viste at de nok blir å regne som favoritter til det rumenske mesterskapet i år, når de slo Timisoara ganske klart på førstnevntes hjemmebane.

 

STORBRITANNIA

Serien hos britene tjuvstartet i helgen, med ett oppgjør:

 • Bristol Aztecs vs. London Warriors: 0-43

London-laget er 1 av de 3 klart beste lagene i Storbritannia (skottenes East Kilbride Pirates og byrivalen London Blitz er de to andre delene av trekløveret), og tok ikke uventet en svært klar seier mot underlegen motstand. Det foregår mye bra i Storbritannia, men vi tør påstå at serieoppsett og divisjonsinndeling er en av deres svakere sider: Serien er stappfull av ujevne oppgjør og lag som ikke hører hjemme på samme nivå men som allikevel er det. Det ble bevist allerede i 1.serierunde i år igjen.

 

SVEITS

Geoff Buffum og hans Calanda Broncos er i aksjon i dag, etter at sesongen i Sveits startet forrige helg. Denne uken er det hjemmekamp mot Bern Grizzlies som står på programmet for Geoff og hans menn, og den kampen går altså i dag istedenfor i helgen slik det normalt gjør.

Dette er også det eneste toppserie-oppgjøret i Sveits i påske-langhelgen.

 

UNGARN

Miskolc Steelers vs Budapest Cowbells - foto Steelers FB-side

De er i gang i Ungarn også! Helgens resultater:

 • Budapest Wolves vs. Nyiergyhaza Tigers: 59-14
 • Miskolc Steelers vs. Budapest Cowbells: 21-42
 • Ujpest Bulldogs vs. Bratislava Monarchs: 0-59

Den observante leser vil umiddelbart legge merke til to ting: 1) Bratislava er ikke i Ungarn, men i Slovakia. De har altså kamper på tvers av landegrensene. Det skyldes av Monarchs spiller i den ungarske ligaen i år. 2) Et lag fra Budapest heter Cowbells. COWBELLS?!? Ja; Cowbells! Bra at de vinner kampene sine, tenker vi…
ØSTERRIKE

Ett oppgjør gikk i serien denne helgen, og det var ingen ringere enn Swarco Raiders mot Danube Dragons. Der forventet nok de fleste at Raiders ville ta seieren. Det skjedde ikke; Dragons vant overbevisende med 42-23 hjemme i Wien!

Dermed var ikke situasjonen den beste når Raiders dagen etterpå (jepp!) skulle ta i mot Stuttgart Scorpions til privatkamp i Innsbrück, som det første i en serie privatkamper de har hauset opp gjennom felles-tittelen ‘Battle 4 Tirol’. Der gikk det mye greiere enn på lørdagen, og Raiders vant da også med greie 34-9 når alt var sagt og gjort. Det spørs nok om det ikke uansett er oppgjøret mot Danube Dragons som blir husket best hos Swarco Raiders fra helgen som gikk.

 

Med dette ønsker vi deg en god mandag, og minner om våre første previews av lag fra Eliteserien i Norge, som kommer i dag – følg med!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x