Helgens resultater: 06-08.02.15

I helgen som gikk var det spillefri i Spania, mens Frankrike hadde serieåpning for 2015. Også i Nederland og Portugal har det vært spilt kamper. Vi tar en titt på resultatene fra forskjellige Europeiske ligaer:

FRANKRIKE

Vi omtalte den franske ligaen i et eget innlegg / preview lørdag morgen. Der tippet vi også rekkefølgen. Vi kan si såpass som at en god del av resultatene i 1.serierunde stod i stil med forhåndstipset, mens ett resultat virkelig ikke gjorde det:

Nyopprykkede Aix-en-Provence Argonautes viste hvorfor de er dratt med i IFAF Champions League selv om de i fjor spilte på nest øverste nivå i sitt eget land, og de viste at de kommer til å kjempe om det franske mesterskapet i 2015. Det hardtsatsende laget fra Sør-Frankrike, med veteranen Ken Suhl hentet inn som hovedtrener etter mange suksessrike år i dansk liga, massakrerte Nice Dauphins med hele 49-7. På bortebane!

Det vites riktignok ikke om Dauphins er ekstraordinært dårlige i år, men vi heller nok mer til at Argonautes har fått vind i seilene igjen, og satser på å gjenerobre ligatoppen. Vi skal ikke glemme at Aix-en-Provence er et av de to lagene i Frankrike med mest nasjonale mesterskap. Suhl har også fått med seg RBen Geoffrey Lewis fra Danmark og Triangle Razorbacks. Han gjorde seg bemerket i helgens kamp med 2 TDs og i tillegg 1 safety via sack når han spilte defense!

Flash vs Molosses
Arkivbilde: La Courneuve Flash vs Asnieres Molosses

Det andre laget med mest nasjonale mesterskap? La Courneuve Flash. De viste også god form i første kamp, om klarere ventet. 34-12 ble det over fjorårets sølv-vinnere, Asnieres Molosses. Vi så deler av kampen, og det var klasseforskjell på de to lagene.

Også Thonon Black Panthers tok en oppskriftsmessig seier, når de slo Nimes Centurions med 33-20. Kampen gikk i Nímes. Vi er litt overrasket over at det ble såpass jevnt. Neste serierunde (som er om 2 uker) spiller Thonon mot Nice, mens Aix-en-Provence spiller mot Nimes. Det blir svært interessant å se scoreforskjellen i de kampene, fordi det vil fortelle mye om hvor gode Argonautes egentlig er.

Hjemme hos Elancourt gikk den siste kampen i den franske toppligaen denne runden, når Templiers møtte bortelaget St.Ouen Cougars. Vi har på forhånd tippet at Elancourt Templiers får en tøff sesong etter en årrekke som et av topplagene, mens Cougars med QBen Tanner Price blir et lag å regne med i toppen. Fasiten på det gjenstår å se; de to lagene spilte uavgjort 14-14 i første serierunde. Det er forsåvidt ikke noe sjokkerende resultat, men vi hadde nok ihvertfall ventet en mer scoringsrik kamp.

 

NEDERLAND

I følge kampoppsettet skulle det ikke vært noen kamper i Nederland denne helgen, men slik ble det ikke i praksis: Som en følge av utsatte kamper i 1.serierunde forrige helg, så gikk to kamper denne helgen.

Alphen Eagles vs Nijmegen Pirates - fra Gridiron.nl
Alphen Eagles vs Nijmegen Pirates. Bildet er hentet fra Gridiron.nl

Ligafavorittene Alphen Eagles møtte Nijmegen Pirates, og vant oppskriftsmessig 35-0. Så mye mer enn resultatet vet vi ikke om den kampen. Eagles har vært det suverene laget i Nederland de seneste årene, og har til tider også bitt bra fra seg i Europa. Vi forventer at de blir å regne med også i år.

I Rotterdam var det duket for et oppgjør mellom 1990-tallets beste Hollandske lag, når Rotterdam Trojans møtte den gamle giganten Amsterdam Crusaders. Førstnevnte lag har vært svakt de siste årene, og det viste igjen her også. Selv om Cru på langt nær er det storlaget de engang var, så vant de hele 40-7 over hjemmelaget. Kanskje kan dette være året Amsterdam Crusaders er tilbake på tronen i Nederland? Det gjenstår å se, og Alphen Eagles vil definitivt ha et ord med i laget når det skal avgjøres!

 

PORTUGAL

Lisboa Navigators FB Filipe Grangeiro
FB Filipe Grangeiro, Lisboa Navigators

Vi har tidligere omtalt den portugisiske ligaen i dette innlegget. Den portugisiske ligaen består som tidligere observert av mye forskjellig, og det er generelt lav kvalitet. Et lag som holder ganske bra kvalitet, er det eneste laget som noensinne har vunnet det portugisiske mesterskapet: Lisboa Navigators. I helgen var det Algarve Pirates som fikk unngjelde, og da med 74-0. Kampen gikk i Algarve, så det er ikke akkurat mange unnskyldninger for Pirates; Navigators er bare betydelig bedre, og i et eldre ligasystem hadde de to lagene trolig spilt på vidt forskjellige nivå.

Også et annet hovedstadslag tok turen til Algarve i helgen, når Lisbon Crusaders gjestet Algarve Sharks. At lagene fra storbyen har overtaket mot stakkars Algarve; ja, det er det liten tvil om! Crusaders vant hele 65-0, og opprettholder inntrykket av at de er blant de mer interessante utfordrerne til mesterskapslaget Lisboa Navigators.

Et tredje lag som til tider viser gode takter, og som tidligere har vært i den portugisiske finalen, er Porto Mutts. De spilte også på bortebane i helgen, og sørget for at det endte med kun borteseiere denne serierunden. Mutts dro til Paredes Lumberjacks, og det ble i tillegg til den tredje borteseieren også den tredje kampen hvor vinneren ikke slapp inn poeng. 33-0 endte det i favør Porto Mutts.

Som man kan skjønne har den portugisiske ligaen betydelige utfordringer når det gjelder hvilke lag som spiller i samme serie og på samme divisjonsnivå. Dette er ikke utypisk for et land hvor sporten enten er ny (som i Portugal), eller hvor det ihvertfall er få lag. Vi regner med det vil gå seg til etterhvert, men 2015 blir nok et år med voksesmerter for Europas sørvestligste liga.

 

Ha en fin mandag; vi har mye fotball å glede oss til også i uken som kommer!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x