Helgens resultater 20-21.juni 2015

Hvilken helg! Finale både i internasjonalt mesterskap og flere europeiske land; dette har vært en minneverdig nest siste helg i juni. Vi skal ta med oss både mesterskapsresultatene og en rekke andre resultater – inklusive i Norge.

Helgebegrepet er noe utvidet denne gang, da svenskene har feiret Midtsommer, og dermed hadde en rekke kamper onsdag 18.juni; litt slik vi her på berget har en og annen 16.mai-kamp.

 

ALPE ADRIA FOOTBALL LEAGUE

Siste semi-finale i Alpe Adria Football League gikk i helgen:

 • Pancevo Panthers vs. Maribor Generals: 28-36

Ja…det hadde vi ikke trodd. Vi var sikre på at Pancevo skulle vinne både semi-finale og deretter finale. Slik blir det altså ikke, og det er Maribor Generals som får gleden av å møte Zagreb Patriots i finalen.

 

BIG6 – EUROBOWL

NewYorker Lions-840x560 - foto Robert Braumann
Foto: Robert Braumann

Årets største kamp på klubbnivå i Europa er Eurobowl-finalen. I år var det et heltysk oppgjør:

 • NewYorker Lions vs. Schwäbisch Hall Unicorns: 24-14

5.068 tilskuere var tilstede for å overvære det hele live, i tillegg til de mange tusen som fulgte oppgjøret via Lions sin livestream. Det var to gode lag som møttes, men samtidig var det aldri tvil om at Lions så hakket skarpere ut det meste av dagen. Unicorns har en voldsom eksplosivitet, men ble stort sett holdt i sjakk – spesielt når det gjaldt å skape offensive drives på mange spill. De ble avhengig av store enkeltspill, og Lions er rett og slett for gode til at det skal skje ofte på dette nivået. Lions var på sin side bedre i stand til å drive ballen, og dermed kom de oftere på måltavla. En fortjent seier, med andre ord!

Vi gratulerer NewYorker Lions med tittelen!

 

ELAF

Moscow Bruins insane hairdo etc - foto Moscow Bruins
I Russland er the «all in»! Men farger skjegget av, eller…?

Denne ligaen med lag fra Hvite-Russland og Russland domineres for tiden av lag fra Minsk:

 • Moscow Bruins vs. Minsk Litwins: 21-24

Litwins er ubeseiret med 3 strake så langt. De leder ELAF foran Minsk Zubrs (3-1), med Voronezh Mighty Ducks (1-2) og Moscow Bruins (0-3) som baktroppen.

 

DANMARK

Full runde hos danskene i helgen, med 8 lag i aksjon. Resultatene:

 • Herlev Rebels vs. Copenhagen Towers: 0-48
 • Amager Demons vs. Aalborg 89ers: 13-3
 • Horsens Stallions vs. Søllerød Gold Diggers: 6-54
 • Aarhus Tigers vs. Triangle Razorbacks: 7-34

Her var det vel ingen voldsomme sjokk, selv om SGD vinner svært mye mot Horsens; vi hadde nok tippet en god del jevnere resultat. Razorbacks viser at de er noen steg foran også Aarhus, som var tapende finalist i fjor (for Copenhagen Towers, som Razorbacks også har slått i år).

Vi tar med oss en flott «bakom»-film fra danskenes mesterskapskamp, Mermaid Bowl. Det handler om finalen fra 2012, men det er kun en drøy uke siden filmen ble publisert på YouTube, og den er verdt å få med seg:

Bag om Mermaid Bowl 2012 HD

 

FRANKRIKE

Endelig var dagen der, og tid for det franske mesterskapet! Det ble favorittseier:

 • St.Ouen Cougars vs. Thonon Black Panthers: 28-7

Når vi sier favoritt, så snakker vi om slik det har utviklet seg. Thonon Black Panthers var en favoritt før sesongstart, men sklei en del underveis. Cougars holdt derimot strak kurs etter en innledende uavgjort, og er ubeseiret i Frankrike i 2015. Slik vil det også ende, og QB Tanner Price (Wake Forest, NCAA FBS) har utvilsomt vært en suksess der i gården. Vi gratulerer St.Ouen Cougars med mesterskapet!

Denne videoen, publisert for 3 dager siden, gir et unikt møte med St.Ouen Cougars – inklusive Tanner Price. Han er forresten 187 centimeter høy, så da kan du tenke deg hvor høy den defensive linjemannen som blir intervjuet sammen med ham er…:

Cergy Pontoise Web Tv - Les Cougars de Saint Ouen l'Aumône

 

IRLAND

3 kamper og 6 lag i aksjon i den 10 lag store irske ligaen:

 • Dublin Rebels vs. Carrickfergus Knights: 28-13
 • North Kildare Reapers vs. Dublin UC Sentinels: 0-48
 • South Dublin Panthers vs. Limerick Vikings: 0-56

Irland er, symptomatisk nok, et land med «have’s» og «have not’s»; det er stor forskjell på de bedre lagene, og de som subber rundt i bunn av tabellen. Et par av resultatene denne helgen viser det tydelig, men vi synes at det var positivt å se at Carrickfergus greide seg noenlunde greit mot Dublin Rebels. I det hele tatt står ligaens eldste lag (altså Carrickfergus Knights) for en del overraskende resultater i år, både mot topp og andre lag i bunnen.

 

ITALIA

Tiden var kommet for semi-finalene i det italienske mesterskapet, og det skulle i begge tilfeller bli svært jevne oppgjør!

 • Parma Panthers vs. Bolzano Giants: 14-7
 • Milano Rhinos vs. Milano Seamen: 20-25
Milano Seamen til finalen 2015 - cover
Milano Seamen er klare for årets finale!

Går det an å si at det ble favorittseiere? Ut fra årets serie er det faktisk vanskelig å si, for det har vært mange sprikende resultater i løpet av sesongen. Ut fra historiske kvaliteter, så er det kanskje mer ventet. Milano Seamen vant hele sulamitten i fjor, og Parma har vunnet en rekke år før det. Det var da også disse to som møttes i 2014-finalen, og nå får Panthers sjansen til revansj mot et Seamen-lag som ser ut til å nå toppform når det trenges som mest!

 

NORGE

Kun en seniorkamp, men derimot en bråte kamper på U17-nivå denne helgen:

 • Eidsvoll 1814s vs. Oslo Vikings: 19-14
 • U17 semi-finale Eidsvoll 1814s vs. Oslo Vikings: 40-33
 • U17 semi-finale Nidaros Domers vs. Vålerenga Trolls: 44-8
 • U17 Olavs Menn vs. BVH Gators: Avlyst
 • U17 Åsane Seahawks vs. Tønsberg Raiders: 40-30
 • U17 Lillestrøm Starfighters vs. Kristiansand Gladiators: 24-25

Med den seieren gikk 1814s til topps på tabellen, med bedre seiersprosent enn Lura Bulls. Ikke bare gikk de til topps; dette var siste seriekamp for året, og dermed tok de seriemesterskapet! Vi gratulerer 🙂

Dette betyr at det er klart hvem som møter hvem i semi-finalene på seniornivå: 1814s tar i mot #4 NTNUI Nidaros Domers, mens #2 Lura Bulls tar i mot #3 Oslo Vikings. Semi-finalene går kommende helg.

Semi-finalene på U17 gikk derimot denne helgen, og vi får to nye finalister kontra 2014! Mens det i fjor stod mellom Vålerenga Trolls og Oslo Vikings, så røyk nettopp de to lagene ut i årets semi-finaler, mot 2.års-laget Nidaros Domers og 1.års-laget Eidsvoll 1814s! Jada; de to klubbene har lengre historie, men vi sikter naturligvis til hvor mange år de sammenhengende har deltatt på U17 nå. Det står respekt av det de har fått til, og skal bli spennende å se hvem av dem som tar tittelen – kampen går kommende helg!

De andre U17-kampene var plasseringsspill. Noe skuffende ble det ikke kamp mellom Olavs Menn og BVH Gators, da sistnevnte trakk laget fra kampen. Om det får noe etterspill vet vi ikke, men begge de to nevnte lagene har altså trukket seg fra kamper i årets serie. Forhåpentligvis gjør de tiltak for å unngå at det skjer igjen. Det gikk derimot to plasseringskamper, og der ble det gode kamper mellom ganske så jevnbyrdige lag. Åsane vs. Tønsberg ble sågar livestreamet.

Vi kommer tilbake med mer om de forskjellige kampene i ‘Etter runden’ tirsdag kveld 🙂

 

POLEN

Det var tid for aller siste seriekamp i Polen, og den gikk som en ensom svale -omtrent som i Norge- denne helgen:

 • Warsaw Sharks vs. Zaglebie Steelers: 14-36
Warsaw Sharks vs Zaglebie Steelers 2015 - foto Jakuba Jastrzębskiego
Foto: Jakub Jastrzębski

Mens det i Norge var en spennende kamp med betydning for sluttspillet, så var denne kampen fullstendig uten påvirkning på sluttspill. Sharks og Steelers har begge hatt en svak sesong, og lå bedagelig til i bunn både før og etter denne kampen.

Det er nå klart for sluttspill i Polen, og der er det følgende lag som møtes i semi-finalene:

 • #1 Wroclaw Panthers vs. #4 Warsaw Eagles
 • #2 Gdynia Seahawks vs. #3 Bialystok Lowlanders

Vi er imponert over Lowlanders, som har vært solide i sin retur til toppnivå. Men om vi skal tippe, så tror vi nok at finalen vil gå mellom Panthers og Seahawks, og at Panthers vil gå seirende ut av den duellen.

 

RUSSLAND

To kamper hos russerne i helgen:

 • Moscow United vs. St.Petersburg Griffins: 12-19
 • Jaroslavl Rebels vs. Moscow Patriots: 0-58

Ja…ingen tvil om at the Evil Empire moste ned rebellene i Russland i helgen. Ellers var det nok helst Griffins og United som var topp-oppgjøret, og St.Petersburg gikk seirende ut av den duellen. Griffins er ubeseiret med 4 strake seiere hittil i år, fulgt av Patriots og United. Deretter følger St.Petersburg North Legion, før seiersløse Rebels utgjør aller bakerste ledd i det som kalles UAFR Big 5.

 

SLOVAKIA

Zvolen Patriots vs Cassovia Steelers 2015
Patriots vs. Steelers; bilde fra helgens kamp

2 kamper i Slovakia denne helgen:

 • Zvolen Patriots vs. Cassovia Steelers: 23-14
 • Nitra Knights vs. Trnava Bulldogs: 6-36

Vi følger ganske godt med, men Cassovia kunne vi ikke engang huske å ha hørt om før. Det har en naturlig forklaring: Det er egentlig Miskolc Steelers, og de har fått seg en sponsor. Dermed navneskifte. På tide med Telenor Trolls?

 

SPANIA

Dracs vs Firebats - foto ukjent

Det var tid for finalen hos spanjolene! Det var reprise av fjoråret med tanke på lagene, men ikke med tanke på resultatet…:

 • Valencia Firebats vs. Badalona Dracs: 30-20

Vi fikk sett deler av kampen, og i de bitene vi så, virket Firebats langt bedre enn Badalona. Dracs kom liksom aldri helt på høyden, og ble jagende etter. Spesielt sleit de med et angrepsspill som manglet en QB. De hadde plassert RBen Curtis Cannon der, og selv med hans åpenbare talent i løpespillet, så ble det hele for lettlest. Nå scorer de riktignok 20 poeng, men den ene TDen kom eksempelvis på kickoff retur, ikke i angrepsspillet. Dermed ble det revansj for Valencia, som tapte på målstreken i fjor.

Vi gratulerer Valencia Firebats med det spanske mesterskapet 2015!

 

STORBRITANNIA

Sheffield Predators vs Coventry Jets 2015

Endelig var det duket for rivalene i toppen i møte mot hverandre!

 • London Warriors vs. London Blitz: 38-10
 • Yorkshire Rams vs. Tamworth Phoenix: 6-35
 • Sheffield Predators vs. Coventry Jets: 14-8

Oi…London Blitz ble satt noe voldsomt på plass av London Warriors. Det stod en periode 10-10, men så sa Warriors takk og farvel. Blitz fikk ingen god selvtillits-boost i forkant av sluttspillet i IFAF Champions League om en måned, mens Warriors nok gjorde et solid byks oppover diverse rankinglister. Og tabellen da, selvsagt 🙂

 

SVEITS

Tre kamper i Sveits denne helgen:

 • Luzern Lions vs. Winterthur Warriors: 20-21
 • Calanda Broncos vs. Zürich Renegades: 42-22
 • Bern Grizzlies vs. Basel Gladiators: 23-21

Det er fortsatt Broncos som ser ut som det klart sterkeste laget i Sveits, etter at serien innledningsvis så ganske så åpen ut. Det ser riktignok ganske jevnt ut i mange av kampene, men Calanda har en tendens til å vinne kontrollert virker det som. Det lover godt for å gjeninnta den sveitsiske tronen når mesterskapskampen går av stabelen seinere i år!

 

SVERIGE

Våre naboer vet å feire Midtsommer (fridag og greier), og dermed var kampene denne gang på onsdag 18.juni. Resultatene? Som følger:

 • Örebro Black Knights vs. Carlstad Crusaders: 7-28
 • Stockholm Mean Machines vs. Tyresö Royal Crowns: 0-61
 • Uppsala 86ers vs. STU Northside Bulls: 54-29
 • Limhamn Griffins vs. Kristianstad Predators: 7-42

Absolutt ingenting overraskende her. Hva mer kan man si? Det kommer nok heldigvis noen overraskelser seinere i sesongen, men det vi så denne runden var en befestelse av allerede eksisterende posisjoner kontra hverandre. Det er stor forskjell på topp og bunn i Superserien for tiden. Midtsjiktet er mer spennende, og det aller venter på er naturligvis toppmøtet mellom Carlstad og Tyresö! Det får vi ikke før 8.august…

Highlights (og noen lowlights også, egentlig) fra Black Knights vs. Crusaders får du her:

Incredible KNEE-catch from reciever 86 Johan Stål

 

TSJEKKIA

2 kamper denne runden:

 • Brno Alligators vs. Pribram Bobcats: 0-34
 • Prague Black Panthers vs. Prague Lions: 26-14

Jevnt i Praha, men husk at Black Panthers også spilte bortekamp mot Vienna Vikings i helgen…de hadde altså ikke fullt mannskap til disposisjon i hjemlig serie.

 

TYSKLAND

Dresden Monarchs vs Hamburg Huskies 2015

Selv om to av de aller beste lagene deres spilte Eurobowl, så var det full rulle i den tyske toppserien:

 • Dresden Monarchs vs. Hamburg Huskies: 48-7
 • Düsseldorf Panther vs. Kiel Baltic Hurricanes: 10-64
 • Berlin Rebels vs. Berlin Adler: 21-16
 • Stuttgart Scorpions vs. Munich Cowboys: 43-0
 • Allgäu Comets vs. Franken Knights: 47-0
 • Marburg Mercenaries vs. Saarland Hurricanes: 17-51

Hamburg har sett ganske bra ut i sin første GFL-sesong, men mot Dresden var døra lukket og vel så det; Monarchs viste hvor skapet skal stå, og det til gangs.

 

UKRAINA

Vi savner Donetsk Scythians. Forhåpentligvis tar den forferdelige konflikten i Ukraina slutt en vakker dag, og folk i Donetsk kan gå tilbake til sine mer fredelige sysler – hvorav amerikansk fotball og paintball forhåpentligvis utgjør det nærmeste de kommer til krigføring i årene som kommer. Okej…de som spilte i helgen, var:

 • Odessa Pirates vs. Kiev Slavs: 18-27
 • Kiev Bulldogs vs. Dnipropetrovsk Rockets: 24-0

Kiev er byen med de beste ukrainske lagene for tida – ingen tvil om det. Bulldogs topper tabellen foran Slavs i UAFL A. I UAFL B? Toppes suverent av Kiev Bandits…

 

ØSTERRIKE

 

Vienna Vikings vs PBP 2015 - foto Holly Kellner
Foto: Holly Kellner

To kamper i Østerriksk toppserie denne runden, som med 5 lag i seriespill er identisk med full runde der:

 • Graz Giants vs. Danube Dragons: 27-26
 • Vienna Vikings vs. Prague Black Panthers: 45-28

Vi er noe overrasket over Giants sin seier mot Dragons, men samtidig er det en kamp som ikke påvirker sluttspillet – det var allerede klart at Danube er med der, mens Graz er utenfor. At Vikings slår PBP så kraftig…vel; egentlig er det jo ikke sååå mye som skiller. Det var derimot viktig for Vienna, som får en lettere vei i sluttspillet. For Black Panthers sin del betyr det møte med Swarco Raiders Tirol, så den semi-finalen blir potensielt en thriller!

Semi-finalene går helgen 4-5.juli.

 

Ha en fortsatt fin mandag!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x