Hils på svenskenes nye juniorlandslags-QB: Michael Cox Jr.!

En svensk QB som har skapt interesse hos Florida State, Clemson, West Virginia og Rutgers? Vunnet et delstatsmesterskap i Florida som startende QB på high school? Hils på Michael Cox Jr. – født i Skövde og vokst opp i USA!

Michael Cox Jr. Fra tiden hos Miami Sunset.

Den svensk-jamaicanske QBen er å finne i Sveriges tropp når man i midten av juli skal møte Finland og Danmark i en kvalifiseringsrunde før neste års VM. Til daglig spiller han high school-fotball for Southridge high school i Miami etter å ha tatt steget dit fra Sunset high school hvor han også var startende QB før turen gikk til en hakket bedre skole. I begge tilfeller har Cox Jr. ledet skolens fotball-lag til solide resultater. Hvorfor? Ta en kikk selv:

Den 185 centimeter høye og rundt 73 kilo lette spilleren er definitivt ingen tungvekter, men til gjengjeld har han en god arm, hurtighet og meget god bevegelighet. Om man er i København 13-14.juli får man altså anledning til å ta ham nærmere i øyesyn før senior-året hans på high school. Der har han nok litt større press på seg enn en kvalifiserings-kamp til VM kan føles ut som, både fordi det handler om mulighetene for idretts-stipend hos en toppskole i NCAA FBS, og fordi Southridge vant delstatsmesterskapet i et comeback hvor en 72-yards TD-pasning signert Cox Jr. var den viktigste ingrediensen. Kan de greie to delstatsmesterskap på rad?

Hvordan Finland og Danmark takler den atletiske 17-åringen gjenstår å se, men det er neppe tvil om at svenskene er glade for å ha funnet frem til et talent som store FBS-skoler sikler etter!

 

 

Hat tip: Swedish Football Network

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x