Islandsk lag fikk besøk av Minnesota Vikings-spillere!

Island er en nabo, men i amerikansk fotball-øyemed en ganske perifer en. De har ett lag der, Einherjar, og et par norske lag har tatt turen for å besøke dem i tillegg til at flere islandske spillere har deltatt i seriespillet i Norge, med ymse utfall.

En ting er det uansett ikke tvil om; Einherjar har en egen evne til å gjøre seg synlige og slå på stortromma. For kort tid siden fikk de sågar besøk fra spillere fra verdens aller gjeveste liga – NFL. Og det var ikke hvem som helst som tok turen til Sagaøya; nei – det var spillere fra Minnesota Vikings som ville se litt av landet som på mange måter representerer det ferskeste båndet til den kulturen som Minnesota har hentet kallenavnet sitt fra!

I følge spillere hos Einherjar var det TE Kyle Rudolph, DE Danielle Hunter og DT Linval Joseph som var på besøk, og Minnesota Vikings følger turen deres selv og bekrefter på mange måter nettopp det:

De tre Vikings-spillerne er alle meget solide startere i NFL. De dro til Island sist søndag for en tur som varte til onsdag/torsdag denne uka. I den perioden har de rukket å reise rundt i nærheten av Reykjavik og få et glimt av Island. Det har også vært en promoteringsturné, hvor de tre samtidig har gjort en del film av forskjellig slag med tanke på materiell Minnesota Vikings skal bruke etterhvert. Det er nok ikke hver dag man ser dette synet i Norden:

Ellers tok de altså turen innom en av Einherjar sine treninger og ga islendingene noen tips. Vi vil tro det var kvalifisert og kyndig veiledning man fikk, men aller mest – en opplevelse og nærhet til noen som faktisk spiller sporten på dens aller største scene:

I etterkant fikk spillerne hos Einherjar en del Minnesota Vikings-klær, mens de tre NFL-spillerne fikk hver sin Einherjar-jersey i følge en av lagets spillere, som uttalte følgende på Reddit:

Yeah, they gave us all scarves and also gave us a jersey that had our team name on it. We also gave each player a jersey from our team.

Man får kanskje ikke spilt i noe lokalt seriespill om man spiller på Einherjar, men man får da opplevd litt allikevel!

 

Hat tip: Magnus Nygren Syversen

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x