Islandsk lag inviterer til internasjonal kamp!

Håpet om at Covid19-pandemien skal nærme seg slutten og at vaksinene skal nå de aller aller fleste begynner å gjøre seg merkbart. Islandske Einherjar har begynt å forberede sesongen 2021, og for deres del betyr det å invitere andre nasjoners lag til sagaøya for å konkurrere. Kanskje er det noe for din klubb i løpet av høsten?

Einherjar er den eneste aktive klubben på Island, noe de har vært siden oppstarten for det som gradvis nærmer seg 10 år siden. De er ikke helt der ennå, men det er en stor prestasjon å i det hele tatt holde en klubb gående i ensom majestet på en øy ute i Atlanterhavet over mange år. Ikke siden noen få lag holdt det gående 2-3 år på begynnelsen av 1990-tallet har det vært amerikansk fotball på Island, men Einherjar har både vist at de kan holde liv i leiren samt ha et kvalitetsmessig habilt nivå.

Til det sistnevnte har de gjort mye interessant, både med å hente inn importer av ymse slag, men også med juniorsatsing de siste åra. En ting man uansett trenger for å gjøre idretten interessant over tid er en form for konkurranse, og der har Einherjar satset på en modell hvor de inviterer lag fra andre land til Island, og på det viset har 2-3 kamper.

Av lag som har tatt flyturen til Keflavik finner vi også norske lag; både Åsane Seahawks og Eidsvoll 1814s har vært på Island for å spille mot Einherjar. De kan sikkert gi andre norske klubber konkret informasjon på fordeler og ulemper, ting å huske på, og lignende når det gjelder å ta turen til Island.

Åsane hadde sågar flere av lagets spillere med hos seg i norsk serie et par sesonger, hvor noen av de mest dedikerte islandske spillerne viste at de holder godt nivå både takket være fysiske forutsetninger og forståelse av idretten.

For å lokke motstandere til å ta turen til et annet land for å spille byr Einherjar på tilrettelagte forhold med gratis eller billig bosted, gratis mat under oppholdet, gratis transport mens man er på Island, og selvfølgelig en kamp med gode forhold. Kampene spilles innendørs i Kórinn, en stor fotballhall i Kópavogur like sør for hovedstaden Reykjavík. Du kan få et inntrykk av fasilitetene her:

Kórinn indoor football arena in Kopavogur south of Reykjavik on Iceland | Stadium of HK

Korinn har tribuner til 1.450 tilskuere. Det pleier å være en del tilskuere på kampene, men i tillegg kjøres det gjerne livestream som gjør at fans av lagene som kommer langveisfra kan få det hele med seg.

Einherjar har vokst de siste årene, og for høsten 2021 er de på jakt etter lag å spille mot både for A-laget sitt, B-laget og U21-laget. Etter Einherjars egne vurderinger er A-laget sammenlignbart med GFL2, det vil si på nivå med det sterkeste Norge har å stille med på en god dag, mens B-laget holder et mer begrenset nivå og nok vil være av interesse for de fleste klubber som kan mønstre 20-25 mann til 11-mannsfotball.

Einherjar ønsker å fasilitere kamper i perioden august-november, så her skal det være gode muligheter til å komme til enighet om noe tidsmessig. Det forutsetter naturlig nok at man ikke har konflikt i form av hjemlige kamper, samt ikke minst at pandemi-situasjonen ikke gir reiserestriksjoner som gjør det uforsvarlig å reise. Til sist kan vi nevne at det gjerne er smart å ta en prat med eget nasjonale forbund for å avklare om det er formaliteter (som f.eks. søknad om å gjennomføre internasjonal kamp) som må håndteres i god tid før man setter på flyet til naboene der ute i havet.

Einherjar kan kontaktes via Facebook-siden deres, hvor de også annonserer etter motstandere i tillegg til å gi deg solide inntrykk av aktiviteten de bedriver. Vi venter i spenning på å se hvilke lag som tar turen til Island i år!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x