Kolbotn ønsker å rykke opp, Tønsberg blir i 2.divisjon

Åsane Seahawks at Kolbotn Hunters 2014
Hunters møter Seahawks i 2014

Vi skrev forrige uke om tilbudet som ble gitt til Kolbotn Hunters og Tønsberg Raiders fra forbundet om å rykke opp til 1. divisjon i forkant av 2017 sesongen. Nå har begge klubbene fattet en avgjørelse. 

Bakgrunnen for invitasjonen var forbundets restrukturering av toppseriene, og vedtaket om å flytte Nidaros Domers og Åsane Seahawks til Eliteserien. Da sto man igjen med kun fire lag i 1. divisjon selv om årets 2. divisjonsmester Kristiansand Gladiators rykket opp. Derfor ble en invitasjon også gitt til lagene som plasserte seg #2 og #3 i årets 2. divisjon og de fikk et par ukers betenkningstid på om dette var noe de ønsket.

Kolbotn avholdt et spillermøte om temaet på mandag hvor alle spillerne fikk mulighet til å diskutere saken og si sin mening. Slik vi har forstått det så var det hele veien et sterkt ønske om å spille 1. divisjon og 11-mannsfotball, men at det var noe usikkerhet på om laget var klare for det. Avstemmingen mot slutten av møtet viste derimot at et stort flertall ønsket å satse fremover og ta steget opp til 1. divisjon til våren.

Foto: Tønsberg Raiders
Raiders i årets sesong. Foto: Tønsberg Raiders

For Tønsberg sin del ble beslutningen fattet i styrerommet i går kveld og Kristian Berntsen fra Raiders skriver følgende til oss i dag:

Et enstemmig styre var enige om at Tønsberg Raiders ikke har ressurser eller nok spillere til å spille 1. div 2017. Dette har vi informert forbundet om i dag.

Dette betyr at 1. divisjon 2017 vil bestå av de fem følgende lagene:

  • Olavs Menn
  • Haugesund Hurricanes
  • Drammen Warriors
  • Kristiansand Gladiators
  • Kolbotn Hunters

Forbundets forslag om to puljer blir dermed vanskelig å gjennomføre. Vi regner dermed med at vi kommer til å se en serie hvor alle lagene møter hverandre en gang, mens det blir lagt på et par kamper i tillegg, slik tilfellet var i 1. divisjon i år.

Vi kommer tilbake til hvilke klubber som skal delta i 2. divisjon i en senere sak.

 

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x