Kvinne assistenttrener hos Arizona Cardinals: Verden står ikke til påske

Jen Welter - foto AP

Jen Welter heter hun, og assisterende linebacker-trener er rollen hennes hos Arizona Cardinals. En av ukens absolutte bomber fra NFL-lagene var det Cardinals hovedtrener Bruce Arians som stod for, når han ga blaffen i kjønn og så på faglige kvalifikasjoner når han hentet inn Jen Welter til trenerstaben.

Nå skal det også legges til at hun har en rolle som er begrenset til sommerens treningsleir, og dermed blir det i denne omgang mer en sjanse til selv å lære, enn til å lære vekk. Allikevel; dette er av historisk betydning. Det er få kvinner som har vært trenere for menn i vår idrett, som tradisjonelt sett er svært mannsdominert.

Det har imidlertid ikke hindret kvinner fra å ha stor interesse for amerikansk fotball opp igjennom årene, og naturligvis da heller ikke hindret mange av kvinnene med interesse for idretten fra å opparbeide seg god kunnskap. Det er noe annet å kunne omsette det i praksis i en utøvende rolle, enten som spiller eller trener, og der tør vi påstå at muligheten har økt de siste par tiårene.

Welter er ingen hvem som helst. Hun har spilt på høyt nivå – inklusive profesjonell innendørs-fotball (nei; ikke i en kvinne-liga) hvor hun var runningback. Hun har også en doktorgrad i psykologi, så det er få som tviler på at hun kan ha mye å bidra med. Det skal bli spennende å se om det blir noe mer enn en sommerjobb ut av det hele!

Les mer om dette i MMQB’s Peter King sin sak fra tirsdag.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x