Lengste punt siste 45 år? Jepp; Kåre Vedvik!

Foto: Sholten Singer

Lørdag kveld sørget Stavanger-gutten Kåre Vedvik for å markere seg som spiller på college-fotballens øverste nivå nok en gang. Han smalt til med det lengste puntet på høyeste college-nivå på ufattelige 45 år!

Hele 92 yards ble puntet registrert som når Kåre og Marshall puntet fra egen 8.yardlinje og til touchback i motstanderens endzone foran 26.097 tilskuere hjemme på Joan C. Edwards Stadium. College-rekorden, som forøvrig er uslåelig, er på 99 yards og satt i 1950, men Kåre sitt spark er nytt årsbeste i NCAA FBS. Der var årsbeste før gårsdagens runde med kamper på 77 yards. Vi gikk igjennom statistikkene tilbake til og med 2004, og såvidt vi kan se er det ingen andre spark over 90 yards i den perioden. Andre har gått enda dypere til verks, og mener å vite at det er det lengste puntet på 45 år på høyeste college-nivå, og 7de lengste gjennom historien:

Det er også det lengste sparket i Conference USA (og selvsagt da også Marshall University, hvor rekorden var på 79 yards, satt i 1974) sin historie:

Kort fortalt: Dette var et spark som setter Kåre Vedvik på kartet for enda flere NFL-speidere enn de som allerede har notert seg navnet hans. De vil naturligvis se på mer av hva han har gjort, men det er neppe noen av NFL-speiderne som følger college-fotballens spesialister som ikke merket seg denne prestasjonen. Søkelyset er på plass, og nå handler det om å fortsette å prestere!

PS! Alt er ikke bare fryd og gammen for Marshall sitt special teams, inkludert Kåre Vedvik. Det hører med til historien at gårsdagen også inneholdt et kickoff ut over sidelinjen, samt et field goal som ble blokkert. Alt i alt var det imidlertid en god dag for både Kåre og Marshall, som vant kampen mot Old Dominion med 35-3. Kåre Vedvik traff på samtlige ekstrapoengforsøk, og noterte seg dermed for 5 av lagets poeng.

 

Noen av våre tidligere saker om Kåre Vedvik:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x