Nei, Washington endrer fortsatt ikke navn

I en melding som kom litt ut av intet i dag annonserte Dan Snyder, eieren av Washingtons fotballag, at de har endret navn fra Redskins til Redhawks. Man kunne lese om saken på ESPN, i Sports Illustrated og i Washington Post. På Twitter feiret aktivister som har jobbet for navneendring, men gleden skulle bli kortvarig. Annonseringen var nemlig aldri en offisiell annonsering fra Redskins eller Snyder, men en del av en ganske forseggjort hoax med falske nyhetssider – eller «fake news», som det så populært heter. Ser man nærmere på artiklene fra de forskjellige nyhetssidene ser man nemlig at nettadressen er helt feil, og at det ikke er ESPN, Sports Illustrated eller Washington Post som har skrevet nyhetene. Det står heller ingenting om Redhawks på de offisielle sidene til disse nyhetsinstitusjonene. En egen nettside, washingtonredhawks.com, med et design nesten identisk til den offisielle redskins.com, ble også lansert. Også her er det slik at det ikke står noe om Redhawks på redskins.com.

Spørsmålet nå er hvorfor noen har tatt seg bryet med å lage denne falske nyheten. Er dette en del av kampanjen for å få Redskins til å endre navn, eller er det noen med mer kyniske og ondartede planer som står bak dette? Å lage nettsider som utgir seg for å være andre nettsider er en vanlig taktikk blant svindlere på nettet, men det er litt vanskelig å se nøyaktig hvordan de forsøker å svindle noen med dette. Uansett er det altså greit å være klar over nøyaktig hva man ser på når man ser sider på nettet.

De med interesse for gamle spill noterer seg forøvrig kanskje at Washington Redhawks var navnet på et av lagene man kunne spille mot i Xbox-spillet Blitz: The League. Vi tror dog neppe at denne annonseringen betyr at vi kan se frem til en gjenoppliving av den spillserien.

Kontroversen rundt Washingtons lagnavn vil altså fortsette en stund fremover, med mye sinne og følelser på begge sider av debatten. Men hvis det skulle komme en endring en dag ville kanskje ikke Redhawks være det verste navnet?

Vi har forøvrig valgt å ikke linke direkte til noen av de falske nyhetssidene eller til washingtonredhawks.com herfra, fordi vi ikke ønsker å spre falske nyheter.

Det ser ut som ESPN, men espnsports.news er altså ikke riktig nettside.
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x