NFL-eierne gjør seg klare til ligamøte

På mandag avholdes det årlige ligamøtet i NFL, der eierne fra samtlige 32 lag skal stemme over viktige saker for årets sesong.

Øverst på listen over diskusjonstemaer står nok Raiders og deres potensielle omlokalisering fra Oakland til Las Vegas. Det er ventet at eierne vil godta flyttingen, og dermed vil Raiders bli det tredje laget på et år som får godkjent flytting til ny by. Selv om det mest sannsynlig blir ja kan vi nok allikevel forvente oss en del diskusjoner om hva prislappen for flyttingen vil bli for Raiders-laget.

Sam Boyd Stadium i Las Vegas kan bli Raiders’ midlertidige hjemmebane i 2019, mens de venter på at den nye banen blir klar for 2020.
Nye regler

Forutenom dette er det også en rekke nye regelendringer som vil bli diskutert. Et endringsforslag fra NFLs regelkomité er å kutte ned overtidsperiodene fra 15 til 10 minutter, for å spare kroppene til spillerne. Det er spesielt uttrykt bekymring for spillere som spiller en full overtidskamp på en søndag og så en ny kamp allerede neste torsdag. En potensiell bekymring rundt endringen av overtidsreglene er at de nye reglene vil kunne føre til flere uavgjorte kamper.

 

Endringer i videodømming

Det er kommet flere forslag til endringer i videodømming. Buffalo og Seattle har gått sammen om et forslag som vil tillate trenere å bruke «challenges» (be om at dommerne ser på spillet på nytt på video) på samtlige dommeravgjørelser bortsett fra scoringer og turnovers (som alltid blir sett på av videodommeren uansett). Samtidig ønsker Washington at ligaen tar bort begrensninger på hvor mange challenges man kan bruke.

Samtidig som lagene foreslår disse endringene i videodømmingsreglene har regelkomiteen kommet med et forslag om å sentralisere alle videodømmingsavgjørelser. Det vil si at hver gang en trener bruker en challenge eller videodommeren ber om at en sak ses på på nytt vil en dommer i NFLs hovedkvarter i New York ta den endelige avgjørelsen. Tanken bak dette er å gjøre videodømmingsprosessen raskere, noe som er et fokus for kommisjonæren Roger Goodell i år. Synkende seertall i NFL har ført til at han ønsker færre og raskere reklamepauser, et utspill fra Goodell som for en gangs skyld vil bli positivt tatt imot av fans.

Goodell har forøvrig også i et åpent brev avslørt at NFL jobber med flere andre endringer med tanke på reklamepauser som vil kunne komme senere. En av disse er å begynne å bruke en spillklokke på 40 sekunder mellom et ekstrapoengsforsøk og avsparket som følger, noe som vil kutte den rimelig unødvendige reklamepausen mellom en scoring og et avspark.

Videoteltet kan snart være historie på NFL-kamper
Spillersikkerhet

NFL fortsetter å jobbe med hvordan avsparkene kan gjøres på sikrest mulig måte. I fjor innførte ligaen et forsøksprosjekt der ballen ble plassert på 25 yards i stedet for 20 etter en touchback på avspark. Regelkomiteen ønsker å fortsette denne praksisen i et år til. Washington har i den sammenhengen kommet med et litt snodig forslag, der de ønsker å beholde regelen om at ballen settes på 25 etter en touchback, men at ballen samtidig skal settes på 20 etter en touchback der ballen også sparkes gjennom målstengene. Altså at lag som klarer å sparke et avspark gjennom målstengene belønnes med 5 yards mer å gå på når de er i forsvar. Tanken her er det at lag oftere vil forsøke å sparke ballen mellom målstengene og at ligaen dermed vil få flere touchbacks, noe NFL er veldig interessert i da returspill ofte fører til skader.

Philadelphia ønsker å gjøre endringer på hva som kan gjøres på et fieldgoal-forsøk, og har foreslått at forsvarere må vente i et sekund etter snappen før de kan komme i kontakt med long snapperen. De ønsker også å forby muligheten for forsvarere til å løpe frem og hoppe over long snapperen.

 

Flere alternative drakter, færre color rush-drakter

Philadelphia foreslo først å tillate lag å ha en alternativ hjelm med en farge som passer til en alternativ uniform. I dagens NFL kan ikke lagene endre på hjelmene sine i løpet av en sesong, hvilket gjør at mange lag ikke lenger bruker eksempelvis throwback-drakter fordi de ikke passer med hjelmfargen. Ved å åpne for å kunne ha alternative hjelmer ville vi kunne sett flere throwback-drakter og alternative drakter. Forslaget ble dog senere trukket tilbake av Philadelphia.

Samtidig har Washington foreslått å gi lag muligheten til å avstå fra deltakelse i NFLs color rush-program, der lagene som spiller torsdagsfotball har på seg spesielle ensfargede drakter. Årsaken til dette forslaget er ifølge Washington fordi de ønsker å unngå å måtte kle seg i det de omtaler som «grelle drakter».

Til sammen er det 24 foreslåtte endringer som skal stemmes over på dette møtet. 24 er forøvrig også tallet på antall lag som er nødt til å støtte et forslag for at det skal gå gjennom. Resultatet av eiermøtet får vi neste uke.

Washingtons color rush-drakter kan kjøpes i butikken, men hvis laget får det som de vil vil disse «grelle draktene» aldri bli brukt i kamp.
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x