NM-kabalen før siste seriekamp i Eliteserien

MaxEmanuelson_AX_8758
Foto: Max Emanuelson

I går ble åttendedelsfinalene i Norgesmesterskapet 2016 spilt. I dag går siste seriekamp som får betydning for hvem som møter hvem av stabelen. La oss se på kabalen!

Åttendedelsfinalene ble avgjort i går, med de ventede seierherrene: NTNUI Nidaros Domers og Åsane Seahawks. De går videre til kvartfinalene, hvor de er så heldige å ha hjemmekamp. Der møter de to 1.divisjonslagene motstand fra Eliteserien, i form av #4 derfra mot Domers, og #3 fra Eliteserien mot Åsane Seahawks. Hvem blir så det?

Det er allerede klart at Vålerenga Trolls, som er 1-4 og maksimalt kan ende 2-4, vil avslutte grunnspillet som #4 i Eliteserien. De reiser altså til Trondheim for kvartfinale uansett utfall av dagens kamp mellom Trolls og Oslo Vikings.

Bulls vs. Vikings 003
Skal denne gjengen til Bergen? Foto: Kristoffer Andreassen

#3 er derimot ikke avgjort ennå. Akkurat nå er det Lura Bulls som ligger på den plassen. De er ferdige med sitt grunnspill, og endte 3-3 (seier-tap). Det er ikke usannsynlig at de ender som #3, men det avhenger av utfallet av dagens kamp.

Hvis Oslo Vikings vinner dagens kamp, så ender de 4-2, og med bedre målforskjell i innbyrdes oppgjør går de da forbi Eidsvoll 1814s og ender som #1 i Eliteserien 2016. 1814s vil da være #2, Lura Bulls #3, og Vålerenga Trolls #4.

I tilfelle er det Lura Bulls som skal ta turen til Vestlandsnabo Åsane Seahawks kommende helg.

Bulls vs. Vikings 004
Skal denne gjengen til Bergen? Foto: Kristoffer Andreassen

I motsatt fall, hvis Oslo Vikings taper dagens kamp, så ender Frogner-laget 3-3. På grunn av målforskjell i innbyrdes oppgjør mot Lura Bulls (-10 for Oslo Vikings sin del), så vil det da være Vikings som ender som #3, mens Eidsvoll 1814s er seriemestere og #1, Lura Bulls vil da være #2, og Vålerenga Trolls fortsatt #4.

Om så skulle skje, så er det altså Oslo Vikings som må ta turen til Bergen kommende helg.

 

Med andre ord: Det gjenstår fortsatt mye spenning frem til dagens kamp i Eliteserien er avviklet! Våre tanker om dagens kamp (og mye mer) finner du her i siste utgave av podkasten:

Avslutningsvis tar vi med oss at #1 og #2 i Eliteserien ikke spiller kvartfinale, men møter vinnerne av kvartfinalene på hjemmebane i semifinalene. Det skjer om to uker, før finalen finner sted lørdag 2.juli på Sentralidrettsanlegget i Fredrikstad!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x