Nordens beste lag slått ut av IFAF Champions League

CL2016-CarlstadKoc

Fjorårets mestere i IFAF Champions League var Carlstad Crusaders. Etter helgens 0-6 tap for tyrkiske (!) Koc Rams på hjemmebane, er det klart at det svenske laget ikke får sjansen til å gjenta den bragden.

Selv med en kamp igjen å spille i grunnspillet i IFAF Champions League for Crusaders sin del, mot russiske St.Petersburg Griffins, er det klart at det er det tyrkiske laget som går videre til sluttspillet. Koc Rams vant nemlig også over Griffins på sin hjemmebane, og dermed har det ikke noe å si hvem som vinner av Crusaders og Griffins.

Vi må si det som det er: At Koc Rams skulle slå Carlstad Crusaders -attpåtil i Karlstad- kom som et stort sjokk på oss. Tyrkisk amerikansk fotball har ingen lang historie, har tradisjonelt sett ikke gjort det bra internasjonalt, og er ikke av noen nevneverdig størrelse. Istanbul-laget Rams greide allikevel mesterstykket som har sjokkert store deler av football-Europa.

Carlstad Crusaders, som normalt scorer godt med poeng nærmest uansett motstander, kom aldri inn i endzone. Stjerne-runningbacken Brett Koepp ble i tillegg skadet (uten at han hadde lyktes spesielt godt før den tid heller), og når QB Philip Juhlin ikke greide å finne frem den ypperste magien – ja, da ble det som det ble.

Også Rams sleit offensivt, men et stor offensivt spill med en pasning som ble løpt 66 yards til touchdown var alt som skulle til for å vinne det defensivt-dominerte møtet mellom Sveriges og Tyrkias beste lag.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x