Norge: Rekrutteringstider!

Ferien er for lengst forbi for de fleste, og det er ikke så lenge til sommeren virkelig har sluppet taket. I Norge betyr det at høstsesongen er like rundt hjørnet, og med skolestart på alle alderstrinn er det særlig tilstedeværelse og rekruttering på ymse utdanningsinstitusjoner som står i fokus for norske klubber.

For et par dager siden fikk vi et hint om at det kunne være kjekt om vi skrev noen ord om dette, og like etter la vi ut et åpent spørsmål om temaet på vår facebook-side:

Vi ser at en rekke norske klubber er ute på universiteter og skoler for å promotere amerikansk fotball og egne aktiviteter nå rundt skolestart. Hvilke tiltak har din klubb iverksatt for rekruttering nå ved skolestart?

Det ble ikke akkurat et ras av svar, men Tromsø Trailblazers kunne fortelle følgende:

Tromsø rekrutterer høsten 2015

Nå er det ikke like lett å få oversikt over hva alle klubbene gjør, for noen er mer kryptiske og -av ukjente årsaker- tilbakeholdne på å informere men særlig hovedstadslagene Oslo Vikings og Vålerenga Trolls legger ut mye bilder og info fra sine aktiviteter i disse dager.

Oslo Vikings rookie night høsten 2015

Førstnevnte arrangerer en såkalt RookieNight hvor nybegynnere kan komme og teste sporten, og det skjer på Frogner Stadion torsdag 27.august kl. 19:00

Du finner mer informasjon om RookieNight-arrangementet her på Oslo Vikings sin hjemmeside.

Vikingene har også vært ute på skoler ved forskjellige arrangement allerede, og ser ut til å sette en standard for rekrutteringsarbeid. Her er et bilde fra touchfotball arrangert i forbindelse med NIH sin fadderuke for kort tid siden:

Oslo Vikings NIH Fadderuke høsten 2015
Foto: Oslo Vikings

Vi skal heller ikke glemme at Oslo Vikings, primært i form av U19-laget, deltok på oppvisningskampen i Halden som Olavs Menn også var en meget sentral del av.

Vålerenga Trolls ligger heller ikke på latsiden. Både Høyskolen i Oslo, BI og Universitetet i Oslo har hatt besøk av Trolls. Som man beviselig kan se på bildet nedenfor er amerikansk fotball for både store og små (mini-mini-lilleputter. Mulig det må opprettes en serie?), kvinner og menn:

Vålerenga Trolls på Blindern høsten 2015
Foto: Vålerenga Trolls

Nyttig informasjon om å prøve deg hos Vålerenga Trolls finner du her, på deres hjemmeside.

Tromsø Trailblazers har vi nevnt allerede, ettersom de informerte oss var det lett å bli oppmerksom på deres aktivitet også for andre enn Tromsøværinger. Skjønt, det er nok langt flere enn de lokale som er blitt kjent med at Trailblazers eksisterer. I forbindelse med semesterstart har nytilflyttede studenter (og de som har vært der en stund også, selvsagt) hatt muligheten til å treffe dem under StudExpo:

Tromsø Trailblazers rekruttering høsten 2015
Foto: Tromsø Trailblazers

Det er verdt å merke seg at Trailblazers også er i gang med å starte opp cheerleading, så det er mulig at det blir enda flere medlemmer i Europas nordligste amerikansk fotball-klubb utover året!

I Rogaland har Haugesund Hurricanes markert seg på et litt annet vis, når de rett og slett har stått i veien for folk som fikler med mosjonsløping. Slikt liker vi, og her er et videoklipp de har lagt ut fra innsatsen:

Idag er vi ett hinder på viking challenge her er en snutt fra første heat 🙂

Posted by Haugesund Amerikansk Fotball on Saturday, August 15, 2015

Herlig! Når vi først er i Rogaland, kan vi også ta turen sør for Boknafjorden, hvor både universitetslaget UiSi TeamHytech og Norgesmesterne Lura Bulls driver med rekruttering. Førstnevnte har ikke uventet vært tilstede ved fadderuka på Universitetet i Stavanger, hvor de blant annet hadde oppvisning med amerikansk fotball på mandag.

Lura Bulls har blant annet vært tilstede ved en åpen dag hos NATO-basen i Stavanger, som er et årlig arrangement hvor svært mange tilknyttet NATO sitt hovedkvarter for Nord-Europa har med seg familiene sine og kan bli bedre kjent med aktiviteter som kan være aktuelle for dem. Med en stor kontingent amerikanere er det kanskje ikke så dumt å vise frem at amerikansk fotball eksisterer i Norge, på et slikt arrangement.

Ellers arrangerer Bulls ‘Rookie Month’, som er en serie av tilsvarende nybegynner-arrangementer som flere andre klubber også har nå i august. Fokuset ser ut til å være på junior:

Lura Bulls - rookie month august 2015

Mer informasjon om Lura Bulls sin rookie month finner du her.

Finalemotstander i NM-finalen 2015, Eidsvoll 1814s, ser ut til å ha et noenlunde tilsvarende opplegg i september, men da med fokus på litt eldre spillere. Hos dem er det 16 år og oppover det fokuseres på når det gjelder nybegynnere nå på høsten.

Gjøvik Swans er et annet lag som satser på en form for rookie-arrangement. De har det de kaller ‘Rookie Minicamps’ i slutten av august og begynnelsen av september:

Gjøvik Swans rookie camps høsten 2015

Mer informasjon finner du her hos Gjøvik Swans.

Et annet 2.divisjonslag som er på rekrutteringsstien, er Tønsberg Raiders. De har vært tilstede hos Høgskolen i Vestfold, og i kjølvannet av det planlegges en ‘tryout’ for nye spillere 5.september.

Tønsberg Raiders rekruttering høsten 2015
Foto: Tønsberg Raiders

Kjører vi fra Tønsberg og lengre vest, så kommer vi etterhvert til Kristiansand. Der er det tradisjon for å være tilstede når Universitetet i Agder åpner sitt skoleår, og 2015 var intet unntak – Kristiansand Gladiators har behov for å rekruttere (hvem har ikke det, i grunn?), og tar oppgaven seriøst:

Kristiansand Glads rekruttering høsten 2015
Foto: Kristiansand Gladiators

Gladiators har en egen facebook-gruppe for nye spillere, og den finner du her.

Om vi hopper videre til Bergen, så kan vi se til Åsane Seahawks. De var tidlig ute, med ‘Rookie Day’ allerede 9.august:

Åsane Seahawks rookie day høsten 2015

Ellers ser vi at mange klubber informerer om treningsoppstart, men uten at det ser ut til å foreligge spesifikke rekrutteringsarrangement. Det er det sistnevnte vi har prøvd å gi en viss oversikt over i denne artikkelen.

Har du flere eksempler? Ta dem med (gjerne linker om det er aktuelt!) i kommentarfeltet! Vi tar gjerne i mot direkte tips i forkant, og gjerne god tid i forkant, av arrangementer som klubber ønsker oppmerksomhet rundt. Det er lettere å skrive om noe man vet om, enn noe man ikke vet om 😉

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x