Norsk QB fikk ny mulighet til å vise seg frem hos Atlanta Falcons!

Alek Torgersen, her i aksjon mot Miami Dolphins forrige runde.

Alek Torgersen, norsk statsborger og QB med oppvekst i California, fikk i natt en ny mulighet til å vise seg frem hos Atlanta Falcons når de møtte Pittsburgh Steelers i forsesongskamp nummer to!

Torgersen er for tiden fjerdevalg hos Falcons bak tre mann ved navn Matt: Henholdsvis Matt Ryan, Matt Schaub og Matt Simms. I gårsdagens/nattens kamp mot Steelers var det -som forrige uke- særlig Simms som fikk mye spilletid. Det er tydelig at Falcons vil foreta en grundig vurdering av hvor de har ham.

Anthony Chickillo sacks Matt Simms!

 

Det sistnevnte har betydning for Alek Torgersen, da Atlanta Falcons neppe beholder fire quarterbacks. Det er overveiende sannsynlig at Falcons ender opp med to på den aktive rosteren, samt én på practice squad. Der har Matt Simms hatt tilhold et par sesonger, men før det var han også på practice squad hos New York Jets. Og dét har stor betydning for Alek Torgersen (og Matt Simms).

Det er nemlig slik at tanken bak NFL sitt practice squad er å utvikle spillere for fremtiden. Derfor eksisterer det også regler for hvor lenge man kan være på practice squad, og for hvem som kan havne der. Og her er nøkkelen: Matt Simms har brukt opp sin tid som practice squad-spiller. Det betyr at han enten må prestere godt nok til å havne på den aktive rosteren (hvor Falcons sannsynligvis bare beholder to), eller se seg om etter en annen klubb. Det spørs om han ikke må det sistnevnte:

Jordan Dangerfield intercepts Matt Simms right after Falcons interception!

 

Hvis Matt Simms gjør et svært godt inntrykk (og det så ikke sånn ut i natt), så finnes alltids muligheten for at Atlanta Falcons drar ham forbi Matt Schaub på dybdekartet – og dermed opp på den aktive rosteren. At 36 år gamle Schaub med 13 NFL-sesonger bak seg havner på practice squad kan du bare glemme (ref. regler nevnt ovenfor), så et slikt scenario vil faktisk også være fordelaktig for Alek Torgersen som også da kan klamre seg fast til practice squad-plassen.

La oss samtidig være så ærlige å si at det (Simms over Schaub) neppe skjer; om Schaub mister den plassen så skjer det nok heller i forkant av 2018-sesongen hvor salary cap-konsekvensene på et tidspunkt er ikke-eksisterende, noe de ikke vil være om Atlanta Falcons slipper Schaub nå (om enn mer positive enn å slippe Matt Simms om man kun ser på økonomien i det).

Vi skal heller ikke glemme at Falcons kan velge en annen løsning enn å kun ha to QBer i 53-mannstroppen. Om de er ivrige nok på å beholde Simms og mister troen på Torgersen, så kan det bli en slik løsning.

Hva så med Alek Torgersens egen spilletid og innsats i oppgjøret mot Pittsburgh Steelers?

Spilletiden ble svært begrenset. Han kom inn på banen med rett over 2 minutter igjen av kampen. Allerede første spillet var det pasningsspill, og det endte med en fullstendig pasning for 8 yards. Deretter fulgte en ufullstendig pasning, før driven endte med verst tenkelige utfall for Torgersen: Interception!

Det ser jo ut som fullstendig krise om man kun ser på statistikken og play-by-play, men om man ser det faktiske spillet så vil man -som trenerne til Atlanta Falcons også vil- se at pasningen går rett i hendene på rookie running back Jhurell Pressley som ikke er rask nok i reaksjonen på ruten han løper versus når ballen kommer, og slår den opp i lufta slik at en Steelers-forsvarer får tatt interception. Ansvaret for den blemmen ligger med andre ord hos Pressley.

Dette er forsesongskamp, og det merket man også på Pittsburgh Steelers. Deres QB Bart Houston kastet sin egen interception kort tid etterpå, og dermed fikk Alek og Falcons sitt angrep en siste sjanse til å vise hva de kunne gjøre på banen. Det begynte, som forrige drive, med en fullstendig pasning. 17 yards, og nytt første forsøk. Deretter var lyset slukket for kvelden; tre ufullstendige pasninger fulgte, og statistikken viser 2 av 8 for 25 yards og 1 interception. Uh-oh…

Oppsummert vil vi allikevel si: Alek Torgersen sin NFL-karriere lever fortsatt selv om kveldens korte opptreden var rufsete, men det spørs om ikke Matt Simms sin karriere fikk noen siste skudd for baugen. Snart 29 år gamle Simms får neppe like mye spilletid i neste forsesongskamp; spørsmålet er om Alek Torgersen får nyte godt av det gjennom noe mer tid på banen, eller om Atlanta Falcons konsenterer seg om Matt Schaub og Matt Ryan nå som forsesongen nærmer seg oppløpet.

 

 

Noen av våre tidligere saker om Alek Torgersen:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x