Nye Europamestere på U19 er: Sverige…og Østerrike!

I uken som gikk ble det spilt et Europamesterskap for U19 i Danmark, og et Europamesterskap for U19 i Frankrike. I det førstnevnte, som var det offisielle internasjonale forbundet (IFAF) sitt arrangement, var det de nordiske landene Danmark, Finland og Sverige som møttes. I arrangementet i Frankrike, som vi har kalt skygge-EM ettersom det arrangeres av et falskt IFAF som selv anser seg som legitimt, var det Italia, Tyskland, Frankrike og Østerrike som deltok.

Sverige vant velfortjent den offisielle tittelen når de først ekspederte Finland før de tok seg av Danmark i en kamp som ble langt jevnere (26-14) enn mange hadde sett for seg. Det skyldtes både at danskene hadde forberedt seg godt defensivt, at svenskene surret eksepsjonelt mye i angrep, og ikke minst en veritabel regnstorm som satte et sterkt preg på mesteparten av finalen.

Sveriges QB Michael Cox Jr. dominerte stort mot Finland dagen før hvor han blant annet løp for nesten 250 yards, men Danmark var så bevisste på ham at han slet med å få noe som helst til mot dem. Dermed ble det andre spillere som måtte stå frem, og Sverige skiftet til en slags Wildcat-formasjon og løp rett og slett danskene i senk. Danmark på sin side har noen svært gode enkeltspillere og er et godt kollektiv, men løpespillet deres ble etterhvert stengt ned av svenskene samtidig som pasningsspillet var dødsdømt av et utrolig vestlandsk vær.

I Frankrike var det overraskende nok vertslandet som møtte de regjerende Europamesterne Østerrike i finalen, etter at franskmennene sjokkerte med å slå Tyskland 7-0 i semifinalen. Tyskland fikk sin revansj i bronsefinalen, hvor de uten videre problemer slo et Italia som ikke akkurat holdt nivået til de andre lagene.

Østerrike vant 17-7 over Frankrike, noe som må sies å være et godt resultat for vertene, og Østerrikerne var naturligvis fornøyde med nok et mesterskap, selv om dette egentlig ikke blir tellende.

Det sistnevnte skal vi egentlig være litt forsiktige med å si. Mye kommer til å skje i årene som kommer, og helt sikkert hvordan det hele ender opp kan man ikke være uansett hva man mener om hva som er korrekt eller ei. Det kan godt tenkes at noen kameler skal svelges før alle er venner igjen, eller i det minste at alle aksepterer hva som er det reelle IFAF igjen.

Et av spørsmålene da er om Sverige sin seier og Europamesterskap gjør at de ender opp i VM, og eventuelt hvilke(t) andre europeiske land som blir med dem der. Vi kommer nok tilbake til det etterhvert som U19 VM nærmer seg, men det er altså ikke noe å tenke på før i 2018…

Uansett: Grattis Sverige med EM, og gratulerer til Østerrike med seier i sin kamp!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x