Nye serieoppsett for vårens serier klart!

Foto: Henning Ringlund

Med lag som har trukket seg fra seriespill i alle vårens serier nylig, har forbundet og klubbene jobbet for å få på plass nye serieoppsett som gir et fortsatt habilt tilbud til lagene, og minimerer skaden ved at lag har forsvunnet ut de siste månedene.

I denne artikkelen tar vi en kikk på seniorseriene. U17 kommer vi tilbake til nærmere seriestart. Vi har tidligere, i desember i fjor, publisert en sak om serieoppsettet for våren 2017. Den saken, med de opprinnelige seriespillene, finner du her:

Etter at NTNUI Nidaros Domers trakk seg fra Eliteserien, Drammen Warriors fra 1.divisjon, Ålesund Phoenix fra 2.divisjon og Haugesund Hurricanes fra U17, har det nå endelig dukket opp nye oppsett. Vi tar for oss seniorseriene i denne omgang, og begynner med 2.divisjon. Der ser det nå slik ut:

Seriestart er endret fra 22.april til 23.april for 2.divisjon sin del. Dette har sammenheng med at kampen som skulle gått da, ville involvert Ålesund Phoenix. De er ikke lenger en del av seriespillet 2017. Ellers har det kommet inn en ekstra kamp 14.mai, hvor Vikings møter Starfighters. Det samme gjelder 5.juni, hvor Trolls sitt 2.lag har fått en hjemmekamp mot Gjøvik Swans. Den siste endringen er at Kongsvinger Fortress får en hjemmekamp 25.juni mot Fredrikstad Kings.

I det store og hele er det små endringer i 2.divisjon. Man har sikret at alle lagene fortsatt har 6 kamper, slik det skulle vært om Ålesund Phoenix var med.

 

I 1.divisjon er det endret til dette oppsettet:

Også i 1.divisjon hadde man i utgangspunktet 6 kamper, og justeringene som er foretatt, er for å sørge for at dette fortsatt er opprettholdt. Drammen Warriors sine kamper er erstattet, og da med følgende kamper:

  • Olavs Menn vs. Kristiansand Gladiators 7.mai
  • Haugesund Hurricanes vs. Kolbotn Hunters 3.juni
  • Kolbotn Hunters vs. Olavs Menn 18.juni

I det opprinnelige oppsettet var det 15 kamper, og i en serie med 5 lag blir det 6 kamper på hver. Nå er det totalt 12 kamper, og i en serie med 4 lag blir det fortsatt 6 kamper på hvert lag.

 

I Eliteserien får vi de største endringene på mange vis, og oppsettet blir seende slik ut:

Mens det opprinnelig var lagt opp til 7 kamper i grunnspillet for Eliteserien, er dette nå nede på 6 kamper for hvert lag.

Seriestart er 1 uke seinere enn opprinnelig planlagt, og det er derfor uke 1 står tom ovenfor. For Eidsvoll 1814s er seriestart ytterligere en uke seinere, når de spiller borte mot Vålerenga Trolls lørdag 6.mai. Deres opprinnelige bortekamp mot Åsane Seahawks 22.april er flyttet til 11.juni.

Lura Bulls sin hjemmekamp mot Åsane Seahawks er en annen av kampene som er flyttet; den går ikke helgen før sluttspillet starter lenger, men 7.mai. Dermed får Seahawks og Bulls kampene sine mot hverandre under påfølgende helger tidlig i mai.

Foto: Cecilie Hagen

Også Oslo Vikings sin hjemmekamp mot Vålerenga Trolls helgen før sluttspillet er endret. Istedenfor har Vikings nå en bortekamp mot Eidsvoll 1814s 25.juni. Det betyr at både Åsane Seahawks, Lura Bulls og Vålerenga Trolls har en frihelg uken før semifinalene, og de av dem som er i sluttspillet har en ekstra uke å forberede seg til semifinalen kontra det 1814s og Vikings har.

Det er mye mer man kan si om disse oppsettene, men sum a summarum er at tilbudet i stor grad inneholder mye likt med tanke på antall kamper lagene har. Unntaket er altså Eliteserien, hvor man mister 1 kamp i grunnspillet, og dermed maksimalt kan få 8 kamper istedenfor 9. Tilsvarende; om man er laget som ikke går til sluttspill i Eliteserien, så har man 6 kamper istedenfor 7.

Det er verdt å merke seg at totalt sett er det en del færre kamper enn det i utgangspunktet var, og dermed bør problematikken rundt antall dommere disponible være mindre enn kabalen opprinnelig var.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x