Nytt lag i Alta er Europas nordligste!

Alta Idrettsforening fikk i 2020 et nytt tilskudd: Den tidligere Eidsvoll 1814s- og landslagsspilleren Glenn Hochlin Larsen har flyttet nordover og resultatet av det er at et nytt amerikansk fotball-lag er i trening!

Larsen (bildet, med tommel opp), en tidligere linjespiller for både Eliteserie-laget Eidsvoll 1814s og det norske U19-landslaget, er initiativtaker når det ikke lenger er Tromsø Trailblazers som er Europas nordligste klubb, men Alta IFs amerikansk fotball-avdeling som står for den tittelen. Verdens nordligste lag befinner seg i Barrow, Alaska.

Laget har også fått seg et kallenavn slik seg hør og bør innen amerikansk fotball: Det er Alta Snow Dragons som blir å finne i tabellene den dagen man faktisk kommer seg i seriespill. Når det blir gjenstår å se; en pågående pandemi kombinert med en del geografiske utfordringer gjør at det er flere ting som må avklares før man har fasiten.

Det har tidligere år blitt diskutert mulighetene for et seriespill på tvers av landegrensene i Nordens nordligste områder. Både Norge, Sverige og Finland har lag som befinner seg geografisk nærmere hverandre helt nord enn de er nær lag i eget land. Ut fra både et geografisk og økonomisk perspektiv kan det dermed være aktuelt å ha en liga som dekker disse nord-områdene. Tilsvarende oppsett finnes faktisk i andre idretter, som f.eks. ishockey.

Hva som blir fasiten for Alta Snow Dragons seriemessig kjenner vi ikke til, men det er svært positivt å se at grensene for hvor nordlig i Europa amerikansk fotball sprer seg, utvides. Det ser ut til å være aktivitet for barn som står i første rekke for det nystartede laget, som altså ikke er et eget idrettslag men del av Alta Idrettsforening. Første trening fant sted 11.mars 2021 under Larsens kyndige ledelse, og det var totalt 11 unge spillere tilstede ved den historiske anledningen.

Det ser ut til å være positive toner også i nærmiljøet for den nye aktiviteten, og Alta kommune har støttet oppstarten med 13.000 kroner. I kombinasjon med en spleis som ble igangsatt senhøsten i 2020 ser det også ut til at Snow Dragons har fått på plass noe utstyr som bringer sporten enda nærmere innpå de ferske utøverne.

Vi gleder oss til å se hvordan dette utvikler seg etterhvert som Alta Snow Dragons får etablert seg ytterligere i tiden som kommer!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x