Oppstandelsen: Tim Tebow tilbake i NFL!

6 år etter at han sist var signert til et NFL-lag, og 9 år etter at han sist spilte en kamp i National Football League er unikummet Tim Tebow tilbake! Quarterbacken som vant Heisman Trophy helt tilbake i 2007 og to nasjonale mesterskap for University of Florida i 2007 og 2008 får sjansen til å spille for treneren han gjorde nettopp de prestasjonene for: Jacksonville Jaguars sin Urban Meyer!

33 år gamle Tebow hopper riktignok hverken rett inn blant starterne eller i QB-gruppa; han er nå å finne gjenfødt som Tight End. Det skal også legges til at Tim Tebow visstnok er i ferd med å signere, ikke at det er brennsikkert at han har signert. Vi tar det derimot som god fisk og brød, og det er uansett verdt et gjensyn med en av de fremste misjonærene for positivitet og ukuelig pågangsmot NFL har sett det siste tiåret.

The Rise and Fall of Tim Tebow

Som de fleste nok mistenkte har ikke Tim Tebow sittet i fengsel siden sist, om enn kanskje sportslig i noens øyne. Han har satset på en karriere i baseball hvor han til tider har gjort sine saker bra, men ikke bra nok til å ende opp i Major League. Tebow spilte for diverse farmerlag tilhørende New York Mets før han tidligere i år annonserte at han legger opp baseball-karrieren.

Hva er vel da mer naturlig enn å ta en sving innom NFL før ferden muligens går tilbake til TV-jobber som han hadde i perioden før baseball? Vel…det skal godt gjøres å ta turen helt inn i den regulære troppen som stiller til sesongstart, men herrens veier er uransaklige. Spesielt for Tim Tebow.

Hans første runddans i NFL begynte med å bli valgt som 25.valg i 1.runde av draften i 2010. Hele 13 Quarterbacks ble tatt i draften det året; Tebow var en av to i første runde (den første var 1.valget; Sam Bradford. Husker du ham?). Den eneste av de andre som fortsatt ikke har lagt opp er benkesliteren Colt McCoy som nylig signerte for Arizona Cardinals hvor han sannsynligvis vil gjøre mer av det samme.

Om Tim Tebow i denne returen til NFL kan konkurrere med de beste TEs fra hans egen draftklasse, Rob Gronkowski og Jimmy Graham, er heller tvilsomt. Først må han i tilfelle kjempe seg forbi en gruppe spillere mer klart mer erfaring fra posisjonen i eget lag, som altså ser ut til å bli Jacksonville Jaguars.

Der Tebow derimot har erfaring som kan bli nyttig, er som et høyt draftvalg med nasjonale mesterskap og Heisman Trophy bak seg og høy interesse fra media og tildels høye forventninger til seg. Jacksonville Jaguars draftet nemlig en kar ved navn Trevor Lawrence med førstevalget i 1.runde av årets draft, og det skader neppe å ha en mentor i samme bygning ved navn Tim Tebow. Om det egentlig er den verdien Urban Meyer har fremst i pannebrasken får han svare for selv, men det er nærliggende å ihvertfall ha nevnt som den kanskje mest sannsynlige positive effekten Tebow kan ha denne forsesongen.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x