Peyton Manning slår rekord, tar plass på benken

Søndag satte Peyton Manning en ekstremt imponerende rekord. Det parallelt med at han hadde en av tidenes dårligste kamper. 71.871 passing yards står det enorm respekt av. 5 av 20 for 35 yards og 4 interceptions – not so much.

Den ambivalensen var Peyton Manning sin siste kampopplevelse. Riktignok slo han Brett Favre sin rekord for flest passing yards i en NFL-karriere, men han gjorde det på en dag hvor han ytterligere sementerte at han trenger en tur på benken. Så kan man spekulere i om det er nåværende skadesituasjon som gjør det største utslaget, eller om det er en lang karrieres slit av kroppen som gjør at Manning er i ferd med å gjøre en sesong hvor QB-ratingen er nede på 67.6. Det er faktisk dårligere enn rookie-sesongen hans (71.2).

Gårsdagen hjalp ikke på. Med 5 komplette pasninger av 20 forsøk, og 35 yards, ingen touchdowns og 4 interceptions – ja, da ble rankingen på 0.0! Å få completions på kun 25% av pasningene – det begynner å minne mer om Ryan Leaf enn Peyton Manning.

Vidt forskjellige karrierer, men Manning imiterte Leaf på søndag.

Søndag endte Manning på benken, og backup Brock Osweiler kom inn. Nå hører det med til historien at Peyton sliter med flere skader, og det kan stilles spørsmål til om han i det hele tatt burde spilt. Hovedtrener Gary Kubiak sa i etterkant av kampen at avgjørelsen om å starte Manning mot Kansas City Chiefs i kampen søndag var feil avgjørelse. Denver Broncos tar konsekvensen av situasjonen i kommende kamp, og da er det Osweiler som starter mens Peyton Manning er på benken og forhåpentligvis forblir der. Det sier vi ikke fordi vi ikke vil se ham igjen, men fordi vi helst vil se en frisk nok Manning til at han har en realistisk mulighet til å ligne på seg selv.

Det store spørsmålet er om vi noengang får se det igjen, eller om karrieren nå virkelig er inne i skumringstimen. Manning kommer til å stå igjen i rekord-bøkene, i Pro Football Hall of Fame om noen år, og i minnene. Han har hatt en fantastisk karriere, så får vi heller se vekk fra slik 2015-sesongen har sett ut for hans vedkommende så langt. Rekorder er kjekt (Manning trenger forøvrig 1 seier for å gå forbi Favre som tidenes mestvinnende starting QB også), men alle vet at Peyton Manning er et konkurransemenneske med fokus på hva som er best for laget. Du kan være sikker på at han vil bidra til å forberede Osweiler godt til Denver sin kamp mot Chicago Bears, og så får vi se om Peyton selv er tilbake ved roret når det har gått noen uker. Vi krysser fingrene!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x