Profesjonell flagg-fotball liga? Jepp; AFFL prøver seg!

I slutten av juni ble det spilt en første kamp i en liga som satser på å gjennomføre sin første fulle sesong neste år: American Flag Football League. Med Michael Vick, Terrell Owens, Chad ‘Ochocinco’ Johnson, Jonas Gray, Justin Forsett, Kerry Rhodes og en rekke andre tidligere NFL-stjerner på banen, så ikke AFFL ut som en hvilken som helst bakgårdsfotball.

AFFL satser altså på å være profesjonell, med en sesong som går i sommermånedene. Tanken er også at gamle stjerner vil vekke nysgjerrigheten hos publikum nok til at stadionene fylles noenlunde opp i tillegg til TV-dekning og så videre. Om vi skal dømme av den første kampen er det et stykke frem, men det var samtidig tydelig at det var lagt et godt stykke arbeid ned i denne myke starten med en kamp.

Mannen bak, Jeff Lewis, er en finansmann som først fikk tanken når han så sønnen sin spille flagg-fotball. Siden har han eksperimentert med regler og testet dem med high school- og college-spillere før det nå altså var eks-proffenes tur.

Om dette blir noe mer enn et blaff skal vi være forsiktige med å si. En ulempe er at scoringsreglene er i overkant kreative, en annen at man går inn i et sportsmarked som ikke akkurat mangler initiativer av ymse slag – samtidig som man kjemper om oppmerksomheten mot en lang rekke svært sterkt etablerte idretter.

At spillerne storkoste seg hersker det imidlertid ingen tvil om. Her har du hele den første kampen mellom Team Vick og Team Owens:

The American Flag Football League - Full Launch Game

 

Om du er nysgjerrig på mer rundt tankene bak og hvordan ligaen ser for seg fremtiden, så er denne dokumentaren som de selv har laget, verdt en kikk:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x