Røff avslutning på forsesongen for Alek Torgersen

Alek Torgersen med franske Anthony Dablé og danske Andreas Knappe i huddelen under nattens kamp.

Vårt norske NFL-håp på QB, Alek Torgersen, har hatt en røff avslutning på forsesongen etter en lovende start. I forrige ukes kamp fikk han ikke komme på banen, mens han i natt var på banen en god porsjon av 4.periode for Atlanta Falcons.

Det gikk ikke spesielt bra. 1 fullstendig pasning på 7 forsøk, samt 1 interception, og 1 løp for -3 yards er den statistiske fasiten fra kampen for Torgersens del etter å ha kommet inn i kampen med noe under 10 minutter igjen av 4.periode.

Atlanta Falcons sitt tredjevalg på QB, Matt Simms, spilte mesteparten av kampen og gjorde en habil innsats med 11 av 15 for 195 yards. Han hadde ingen drives som endte med scoring (vel…på et vis: Atlanta sin TD kom på en fumble recovery i endzone av deres egen fumble), men på den annen side ingen turnovers heller.

Det er verdt å merke seg at flere av Torgersens kast faktisk traff receiveren der de skulle, men ble droppet – blant annet av engelske Alex Gray og franske Anthony Dablé! Det er også verdt å merke seg at Torgersen gjør noe få andre QBer i NFL (eller andre nivåer, for den saks skyld) gjør bra; han skjønner hva en fake skal være på løpespill. Vi kan også legge til at den fullstendige pasningen (for 51 yards!) var på et spill hvor Alek Torgersen for alvor viste evne til å bevege seg i pocket, for deretter å finne en receiver under tungt press – det var rett og slett fenomenalt spilt av den unge QBen. Interceptionen var en pasning som receiveren kunne tatt, men var godt dekket opp og ballen ble tippet videre av en DB og en annen DB tok den i endzone for touchback. Torgersen kan nok ikke ta hele skylden for den (receiveren kunne kjempet til seg ballen), men noe er på hans skuldre også. Det spørs allikevel om det holder til å sikre en plass på Falcons i år.

Torgersens statistikk før første kast i nattens kamp.

Både vi og andre som følger Atlanta Falcons i forsesongen har påpekt at Matt Simms sannsynligvis ikke kan være på practice squad på grunn av reglene for hvem som kan være der, i motsetning til Torgersen. Falcons har de siste årene ikke hatt mer enn 2 QBer på 53-mannsrosteren, så dermed konkurrerer ikke Torgersen med Simms om practice squad-plassen, samtidig som Simms enten må passere Schaub som 2.valg eller håpe at Falcons gjør plass til 3 QBs i år. Det må presiseres at om man leser reglene for practice squad og hvem som kan være der, så er det en nyanse som gjør at fasiten på Simms sin mulighet til å være på practice squad er noe usikker – og ingen ser ut til å ha gått offentlig ut med 100% fasit. Vi venter derfor i spenning på det punktet…

Selv om Simms ikke er aktuell for practice squad, så er det ikke sikkert at Atlanta Falcons velger å ha med en QB der uansett. Det er heller ikke slik at de MÅ velge Simms eller Torgersen; de kan saumfare kuttene til andre lag nå i helgen og hente inn et nytt navn i kjølvannet av det og forkant av sesongstarten.

Det er håp i hengende snøre, men om 1-2 dager er fasiten på plass. Vi krysser fingrene for Alek Torgersen!

 

 

PS! Du kan se kampen vi omtaler her på Youtube:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x