SAFF revurderer: Ikke pokalskifte nå allikevel!

Lørdag publiserte vi en sak om at det har blitt en del støy rundt en endring det svenske forbundet hadde gått inn for. Det var skifte av mesterskapspokal det handlet om, hvor essensen var at man ønsket å skifte ut en pokal med historie på rundt 30 år til fordel for en ny.

Det som så ut til å vekke mest oppsikt og harme hos svenskene, var årsakene til skiftet og timingen for når det ble annonsert. Vår opprinnelige sak fra lørdag har du her for ytterligere bakgrunn:

Nå har det svenske forbundet, SAFF, revurdert det hele. Forbundets leder, Kristian Elisson, og SAFF har publisert et lengre dokument som grundig men lettfattelig forklarer bakgrunn for avgjørelsen som var tatt, diskusjonene som man nå har valgt å hensynta, og hva som skjer videre nå:

I hovedtrekk: Man hensyntar det brede spekteret av synspunkter rundt pokalskifte, og beholder herrenes pokal. Samtidig bestiller man en ny pokal til damene, og man oppfordrer også til god dialog mellom klubber og forbund, og indikerer både i form av dokumentet ovenfor og utsagn i dokumentet at man som forbund vil være en drivkraft for nettopp det.

Stridens kjerne: SM-pokalen for herrer. Utsnitt bilde i Värmlands Folkblad.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og uten at vi har rukket å saumfare hele internett ennå så virker de å være overveldende positive. Både til endringen, men kanskje aller mest at SAFF viser vilje til å gjøre revurderinger og ha fokus på kommunikasjon rundt det hele. Man kan selvsagt stille spørsmål til den opprinnelige kommunikasjonen, men som også utredningen fra Elisson har med seg noen setninger om så er det ønsket om å se fremover og å samhandle som bør stå i fokus. Akkurat dette hadde også flere fått med seg:

Dermed får svenske lag fortsatt heve den ærverdige gamle pokalen en stund til. Det er også verdt å merke seg at avgjørelsen rundt pokal for damenes svenske mesterskap var en viktig del av bildet; noe SAFF også har vektlagt i sin nye avgjørelse.

Hvor mange som bryr seg om dette utenfor Sveriges grenser er nok som et minimum høyst uvisst, men det er først og fremst diskusjonen, vurderingene og ikke minst løsningen vi bør notere oss som interessant sett fra et norsk perspektiv.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x