Sam Bradford – best i NFL gjennom tidene!

Minnesota Vikings sin QB Sam Bradford satte en rekord i år som blir stående som den beste prestasjonen noensinne. Da snakker vi ikke om alt han gjorde i sesongen, men prosent av kastene som endte i et mottak. 71.6% lyder den nye rekorden på, og det er det beste tallet for en enkeltsesong siden tidenes NFL-morgen!

Bradford slo den forrige rekorden, som Drew Brees satte i sin 2011-sesong, med 0.4%. Brees på sin side slo sin egen rekord fra 2009 (70,6%), som tangerte den daværende rekorden til Ken Anderson fra 1982. Det er med andre ord en habil prestasjon Bradford har stått for når han har tatt denne rekorden!

Sam Bradford sin sesong har i det hele tatt bydd på mye positivt selv om Minnesota Vikings må sies å ha skuffet etter en sterk start på 2016-sesongen hvor de startet med 5 strake seiere. Bradford begynte året med Philadelphia Eagles og ble kastet inn hos Vikings via en handel etter at Teddy Bridgewater gikk ned for telling. Han starter for Vikings fra og med uke 2. Det står respekt av måten Bradford håndterte den overgangen på med tanke på prestasjonene på banen. 3.877 yards på pasninger, 20 TDs og 5 interceptions (0.9%) med en QB-rating på 99.3 er ikke å forakte.

I think he’s played really remarkable, considering all the things that have gone on with the trade and coaches and terminology, and having to come in here and learn
Mike Zimmer, hovedtrener Minnesota Vikings

Det er åpenbart at Vikings med fordel kunne scoret flere poeng i angrepsspillet, samt at den høye %-andelen completions har sammenheng med mye kortpasninger i et West Coast-system som med Pat Shurmur som offensiv koordinator må kunne betegnes som rimelig dink-and-dunk konservativt. Samtidig har det vært svært mange lag med tilsvarende spillesystem siden Ken Anderson sin rekord ble satt i 1982. Hverken Montana, Young eller de mange andre meget gode QBene som spilte i et West Coast-system har oppnådd prosenten Bradford greide i år. Derimot oppnådde de andre mål, som Super Bowl-seier, som Vikings-fansen nok fint kunne byttet mot % completions om valget var der.

Det spørs om man ikke skulle byttet ut deler av den offensive linjen først; det kunne trolig hjulpet til å sikre et bedre løpespill og dermed mer balanse i et angrep som etterhvert ikke ga Bradford mye hjelp i å ha sin beste sesong noensinne, men det var nettopp det han hadde i 2016.

Sam Bradford eller Teddy Bridgewater…?

Det skal bli interessant å se hvor veien går videre for Sam Bradford, og ikke minst hvilke valg Minnesota Vikings gjør med Bradford og Teddy Bridgewater i stallen. Bridgewater har en betydelig skade å komme tilbake fra, og har aldri prestert på det nivået Sam Bradford maktet i 2016; det er også verdt å ta med seg i kabalen som hovedtrener Mike Zimmer og hans stab (samt ikke minst general manager Rick Spielman) må løse.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x