Serieoppsettet for Høsten 2017 er klart!

Nesten to måneder har gått siden vi presenterte de påmeldte til årets høstserier men i dag kan vi endelig presentere serieoppsettet. 

Serieoppsettet ble sendt ut på epost til klubbene tidligere i dag og vi regner med at det også vil ligge ute på forbundets hjemmesider snart. Inntil videre kan dere ihvertfall finne det her! For informasjon om de ulike lagene som skal delta i seriene ber vi dere lese saken vi publiserte i januar. La oss så ta en gikk på serieoppsettet, først i overordnede trekk:

  • Seriestart er 2. september for U15 og U19
  • Seriestart for Dameserien er 16. september
  • Siste helg med grunnseriekamper for U15 er 21-22. oktober
  • Siste helg med grunnseriekamper for U19 er 14-15. oktober
  • Siste helg med grunnseriekamper for Dameserien er 07-08. oktober
  • U15 har ingen form for sluttspill
  • U19 har semifinaler og NM finale som vanlig
  • Dameserien har ett eller annet vi er litt usikre på til slutt

Deretter kan vi presentere serieoppsettene for hvert av nivåene, med noen kommentarer:

U15

Serieoppsettet for U15 i 2017

Som man ser av serieoppsettet er det meget enkelt å lage oppsett med 8 lag i seriespill. Hvert lag spiller en kamp hver helg, med unntak av en helg som er satt av til høstferie. Det spilles ikke noe sluttspill på U15 nivå, så laget med flest poeng ved sesongslutt blir kåret seriemestere. Hvert av lagene møter alle de andre lagene i seriene til totalt 7 kamper hver.

U19

Serieoppsettet for U19 i 2017

På U19 nivå er det syv lag i seriespillet, og dette er løst ved at hvert lag får en såkalt «bye-week» i løpet av serien som består av nettopp syv serierunder. Lagene møter altså alle de andre lagene i løpet av sesongen, for totalt seks kamper. U19 får ingen høstferie slik som U15, men helgen 21.-22. oktober spilles ingen U19 kamper fordi U17 landslaget skal spille Nordisk i Danmark. Det er ofte mange U17 spillere som deltar i U19 serien.

Ellers er det lagt opp til NM semifinaler siste helgen i oktober og NM finale første helgen i november, noe som forbundet har uttalt at ønsker å være standarden fremover.

Dameserien

Serieoppsettet til Dameserien i 2017

Dameserien spilles i 2017 for tredje gang, og det er de samme fire lagene som stilte til start i 2015 som også stiller i år. De møter hverandre en gang hver til totalt tre kamper, og spiller en form for sluttspill til slutt..?

Vi er ikke helt sikre på tanken bak den siste serierunden ettersom det ikke er en ren seriefinale hvor de to beste lagene møtes. I stedet er det satt opp som en finale hvor det beste laget på Østlandet møter det beste laget på Vestlandet/Sørlandet. Om dette er begynnelsen på en form for regionalisering av seriesystemene vet vi ikke.

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x