U19-sesongen er godt i gang; slik ser det ut etter 2 runder!

Høstsesongen er godt i gang, inkludert for U19-nivået. Der har det foreløpig blitt avslørt stor forskjell på lagene både i sportslige resultater og spillerstaller. Det er nesten så man skulle tro de to tingene henger sammen.

1.serierunde, 2-3.september

Forrige helg så starten på seriespillet, når Vålerenga Trolls tok i mot Nidaros Domers og utvilsomt viste hvor skapet skulle stå. Trønderne kom med en heller tynn tropp, og reiste hjem med et klart tap i bagasjen. 72-0 stod det på måltavla ved full tid, og vi aner at årets U19-serie ikke blir den jevneste i historien.

Litt seinere samme dag, lørdag 2.september, var det årets første kamp på Vestlandet som stod for tur når Åsane Seahawks tok i mot BVHIF Ironmen. Paradoksalt nok var det Seahawks som måtte stå for ironman-fotball med sin begrensede tropp, mens samarbeidslaget Ironmen sin tropp på ca. 500 spillere (eller 46, som vi har blitt fortalt at er korrekt antall) stilte mannsterkt og feide all tvil til side. Det endte 0-48.

Søndag 3.september kom turen til at Gjøvik Swans spilte sin første seriekamp på U19 noensinne, og da borte mot klubben de har samarbeidet mye med på seniornivå: Eidsvoll 1814s. Det ble suksess for begge lag, egentlig. Swans scorte hele 18 poeng i sin debut, men måtte samtidig se seg slått når de tillot langt flere. Eidsvoll vant 55-18 på Bøn.

Dermed var resultatene fra 1.serierunde som følger:

 • Vålerenga Trolls vs. Nidaros Domers: 72-0
 • Åsane Seahawks vs. BVHIF Ironmen: 0-48
 • Eidsvoll 1814s vs. Gjøvik Swans: 55-18

 

2.serierunde, 9-10.september

Også denne lørdagen var det klart for to seriekamper på U19-nivå. I Sandnes var det Lura Bulls som stod for motstanden når Nidaros Domers tok turen for sin andre seriekamp for året. Det ble langt jevnere enn i første runde, men Trønderne måtte se seg slått nok en gang. Kampen ble livestreamet i en sending som tydeligvis var ganske hemmelig (vi tør tippe at den var tenkt som en test), for ikke var vi informert om den, og ikke lå den noe offisiell info ute hos arrangøren. Uansett: I en spennende kamp var det Bulls som vant 28-20.

Eidsvoll 1814s hadde på ny hjemmekamp, og det med besøk fra Vestlandet i form av Åsane Seahawks. Det ble ikke overraskende en hjemmeseier for et 1814s som nå har to korte kamper bak seg. Åsanes tynne tropp måtte se seg slått når Eidsvoll vant 36-0.

I dag gikk den siste U19-kampen i denne serierunden av stabelen når Gjøvik Swans tok i mot Vålerenga Trolls. Det var resultatmessig ganske nært et deja vu for Vålerenga sin del, ettersom det endte 0-64.

Dermed var resultatene fra 2.serierunde som følger:

 • Lura Bulls vs. Nidaros Domers: 28-20
 • Eidsvoll 1814s vs. Åsane Seahawks: 36-0
 • Gjøvik Swans vs. Vålerenga Trolls: 0-64

 

Hvordan det ser ut nå

Dermed har alle lagene vært i aksjon, og det har allerede vist seg å være svært markante forskjeller i kvalitet på lagene. Om det hadde vært nok lag, så kunne man trygt delt inn i minst to divisjoner, kanskje tre. Slik er imidlertid ikke virkeligheten for norsk juniorfotball, og dermed må man tåle et seriespill med en del jevne kamper, og en del svært ujevne kamper. Og noen midt i mellom også, da. Tabellen etter 2 runder ser slik ut:

 1. Vålerenga Trolls, 2-0
 2. Eidsvoll 1814s, 2-0
 3. BVHIF Ironmen, 1-0
 4. Lura Bulls, 1-0
 5. Åsane Seahawks, 0-2
 6. Nidaros Domers, 0-2
 7. Gjøvik Swans, 0-2

Med forbehold om at vi ikke har finregnet 100% på målforskjellen hos de tre seiersløse lagene.

 

Kommende runde(r)

Lørdag 16.september venter to kamper som potensielt kan ha litt mer liv i seg enn en del av kampene har hatt hittil. Nidaros Domers tar i mot Åsane Seahawks i Trondheim, og på Gjøvik kan Swans glede seg over sin andre hjemmekamp på like mange uker når Lura Bulls kommer på besøk.

Søndag 17.september får vi en indikasjon på hvor sterk konkurranse Vålerenga Trolls kan få fra samlelaget (Ironmen selv, Drammen Warriors, Tønsberg Raiders og Oslo Vikings) hos Bærum når BVHIF Ironmen tar i mot serielederen. Vi håper på et oppgjør med scoringer begge veier – det hadde vært noe nytt for Vålerenga U19 anno 2017 å håndtere!

Siste helgen i september er det duket for ny hjemmekamp for Ironmen sin del; da mot Lura Bulls. Gjøvik Swans må ut på tur etter to hjemmekamper, og drar til Åsane Seahawks for å teste lykken i Bergen.

Søndag 24.september er det et toppoppgjør (riktignok noe avhengig av hva Ironmen kan vise frem om en uke) når Vålerenga Trolls tar i mot Eidsvoll 1814s. Mange har tro på at det kan være en generalprøve på NM-finalen, selv om nevnte Ironmen trolig har et mål om å forpurre den planen. Det er det sikkert flere som har, men vi er usikre på realismen i de andre lagenes planer kontra de tre nevnte; Trolls, 1814s og Ironmen.

 

Her hos Amerikansk Fotball satser vi på å gi deg oppdateringer underveis, men ser samtidig at ressursene våre er begrenset denne høsten. Vi setter derfor pris på enhver person som tar seg tid til å hjelpe til med å finne frem til resultater, dele bilder, film, og eventuelt også kamprapporter og inntrykk fra det som foregår!

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x