USA sin tropp til VM annonsert – hørt om en QB med etternavn Favre?

dylan-favre-ncaa-football-tennessee-martin-kentucky-850x560
QB Dylan Favre. Foto: Mark Zerof

I går annonserte USA sin tropp til VM 2015. Den inneholder en del interessante navn, og svært mange mer eller mindre ukjente navn. Det navnet som umiddelbart vekker mest oppmerksomhet, er nok Dylan Favre. Ja; han er i nær slekt med Brett Favre. Vi snakker om nevøen, og han har ikke hatt noen lett vei innen amerikansk fotball.

Dylan har en del likheter med onkel Brett Favre, men flest ulikheter. Eksempelvis er han ikke i nærheten av samme fysikk, og college-karrieren har stort sett vært en skuffelse. Når det gjelder likheter så finnes de, og er både positive og negative. Blant det positive – en high school-karriere som var svært solid. Blant det negative? Han har vært på kant med loven i forbindelse med rusmidler, og har i det hele tatt hatt noen røffe år med hopping fra college til junior college til nytt college. Nå er han altså ferdig med den delen av livet, og var nylig på en CFL tryout – som var stedet han via en annen spiller ble kjent med VM og muligheten til å spille der. Vi anbefaler disse artiklene for mer om Dylan Favre:

Austria-Talib-Wise
Talib Wise – klar til å spille for USA

Av andre navn legger vi merke til Europa-kjenningen Talib Wise (University of Nevada), som har en rekke sesonger bak seg for Swarco Raiders Tirol, Dresden Monarchs og Berlin Adler, i tillegg til å ha vært en snartur innom Arena League og NFLs Chicago Bears før han tok turen til Europa. Hva han står for kan du få et innblikk i her:

Talib Wise Highlights 2012

 

Wise er ikke den eneste på rosteren med bakgrunn fra Europa; Alex Gross (University of Columbia) er også et navn vi kjenner igjen fra den Østerrikske serien.

For vår del er vi nok kanskje aller mest spente på å se hva runningback Nick Griffin (Mississippi State University) kan gjøre. Han hadde ingen voldsom college-karriere, men fikk en god del spilletid hos et MSU-lag som til tider holdt et veldig høyt nivå. Det er også kort avstand tidsmessig siden han spilte for MSU, og formen hans bør være deretter. Her kan du se et eksempel på hva Griffin kan gjøre med ballen i hendene:

It's a bird? It's a plane? No! It's MacGrifferous !!

 

Hovedtrener for USA er som for fire år siden Dan Hawkins, med bakgrunn som hovedtrener hos Colorado. Av de som er i trenerstaben hans finner vi også sønnen Cody Hawkins, som blant annet spilte for Stockholm Mean Machines for noen år siden. Colorado-knytningen er tydelig, da det er en rekke spillere med bakgrunn fra den skolen som er på rosteren.

Generelt sett består rosteren av en rekke spillere fra medium store FBS-skoler og nedover. Det er få stjerner som man vil kjenne igjen ved navn fra college. Du finner hele troppen i USA Football sin pressemelding her.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x