VM 2015 flyttes fra Sverige til USA

Fawcett-Stadium-at-Hall-of-Fame-in-Canton-Ohio-in-August-1999-photo-by-Paul-M.-Walsh-via-wikipedia-commons
Fawcett Stadium i Canton, Ohio

Som vi rapporterte om for et par uker siden blir VM ikke avholdt i Stockholm og Sverige i 2015 allikevel. Finansieringsutfordringer har krasjet den drømmen, og tatt IFAFs president Tommy Wiking med seg i dragsuget. Eller omvendt – alt ettersom hvordan man ser det.

Nå er det klart at det allikevel blir et VM i 2015, men da på et annet kontinent: Mesterskapet blir flyttet til Canton, Ohio! Canton er mest kjent som hjembyen for Pro Football Hall of Fame, men har også tidligere vært vert for mesterskap i regi av IFAF.

IFAF World Champship Wien USA celebrates
USA vant sist, og blir ikke mindre favoritter på hjemmebane

At svenskene måtte si fra seg VM er selvfølgelig smertefullt for dem; ikke minst mister de plassen i mesterskapet som de hadde i egenskap av verter. Nå tas deres plass trolig av høyest rangerte lag utenom de som allerede er kvalifisert. Hvilket lag dette er vet vi ikke sikkert i skrivende stund, men det ryktes at det muligens er Finland.

Det gjenstår en del avklaringer, blant annet må IFAF sikre at alle de kvalifiserte landene er OK med skiftet av sted. I utgangspunktet skulle man tro at det var en smal sak hvor landene bare må forholde seg til hva som har skjedd, men den økonomiske belastningen på hvert enkelt land kan bli en utfordring. Særlig gjelder nok det de europeiske landene som sikkert har budsjettert med kort reisevei, og som nå får en litt annen utfordring i så måte.

IFAF World Champship Mexico
Mexico utgjør en av de bedre utfordrerne også i 2015

VM skal i utgangspunktet gå med 12 deltakende nasjoner:

  • Fra Nord-Amerika: USA, Canada, Mexico
  • Fra Sør-Amerika: Panama eller Brasil (kvalik-kamp 31.01.15)
  • Fra Europa: Tyskland, Østerrike, Frankrike, Sverige Finland
  • Fra Afrika: Marokko
  • Fra Asia: Japan, Sør-Korea
  • Fra Oseania: Australia

Det er ikke sagt noe spesifikt om datoer, men det er ventet at arrangementet vil foregå til sommeren, og sannsynligvis i omtrent samme tidsrom som det opprinnelige arrangementet i Stockholm skulle funnet sted (juli).

Mer informasjon på IFAF sin hjemmeside.

Sak hos AFI Review.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x