Avstemning: Hvem vinner 2.divisjon 2017?

Kings og Swans møtes igjen også i 2017. Foto: Kristian Ringen

Det er 1 måned og 16 dager, eller 47 dager om du vil, til sesongstart i 2.divisjon. Lørdag 22.april braker det løs når Oslo Vikings sitt 2.lag tar i mot nykommerne i Ålesund Phoenix. De er 2 av 8 påmeldte lag i årets 2.divisjon for senior.

Av de åtte lagene er det to som er 2.lag for Eliteserie-klubber. Det dreier seg om Oslo Vikings II og Vålerenga Trolls II. De deltok også i fjor; det samme gjorde Fredrikstad Kings, Gjøvik Swans, Lillestrøm Starfighters og Tønsberg Raiders. I tillegg er de ferske lagene Ålesund Phoenix og Kongsvinger Fortress påmeldt.

Forsvunnet fra fjoråret er Kristiansand Gladiators og Kolbotn Hunters, som begge tok turen opp i 1.divisjon, samt Tromsø Trailblazers. Sistnevnte er utenfor seriespill i 2017.

Vikings og Trolls møtes både i Eliteserien og 2.divisjon. Foto: Max Emanuelson

La oss ta en kort oppsummering av de deltakende lagene:

  • Fredrikstad Kings: Sleit seg gjennom fjoråret, og er nok ikke favoritter i år heller. Kan de heve seg et hakk eller to i 2017?
  • Gjøvik Swans: Fin-fin innsats i 2016 etter sportslig nedtur i 2015. Ser ut til å være mange, og god progresjon kan gjøre laget til en spennende utfordrer i 2017!
  • Kongsvinger Fortress: Nykommere med mange spillere, og det skal bli interessant å se om talentet er nok til å kompensere for manglende erfaring når man møter lag som har noen år på baken.
  • Lillestrøm Starfighters: Oppadstigende kurve i fjor – kan det fortsette også i år? Kan vinne kamper, og kan spille jevnt med bedre lag. Om det gjelder i 2017 og man tar et par steg til, så er LAFK raskt et lag å regne med.
  • Oslo Vikings II: Litt variert resultatmessig i fjor, men som oftest ganske habilt. Om antallet spillere er på et kurant nivå, så er 2.laget til Norgesmesterne fortsatt del av en organisasjon med bedre bredde også på trenersiden sammenlignet med andre norske klubber – den komboen kan bli farlig!
  • Tønsberg Raiders: Ble tilbudt plass i divisjonen over, takket nei. Bør være blant favorittene i 2.divisjon, men kan de ta mesterskapet? Bygget sten på sten, og har etablert seg som en habil klubb etterhvert. Vestfold borger for greit rekrutteringsgrunnlag.
  • Vålerenga Trolls II: Som det andre rekrutteringslaget i divisjonen var også Trolls sitt 2.lag variert i prestasjonene i 2016. Mye vil nok kunne avhenge av om det er linjemenn nok til å ha en grei bredde og tyngde i troppen.
  • Ålesund Phoenix: Rookie-lag som er første klubb til å representere Møre og Romsdal i seriespill. Virker å ha en talentfull stamme i laget. Trenerskifte for kort tid siden utgjør nok et spenningsmoment internt, mens innsats i scrimmager mot BI Cleavers og Tønsberg Raiders siste halvår tyder på et lag som kan komme til å bite fra seg.

8 lag, alle er i samme tabell. Da blir det stående igjen én vinner av 2.divisjon 2017. Blir det et rookie-lagene? Blir det et 2.lag fra Eliteserieklubbene? Tar Tønsberg Raiders eller Gjøvik Swans et seriemesterskap?

I det hele tatt: Hvem vinner årets 2.divisjon? Gi ditt synspunkt i avstemningen nedenfor!

[yop_poll id=»92″]
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x