Divisional Round – Ranking av Lagene

Her skal jeg rangere de 8 gjenværende lagene i sluttspillet i NFL. Kriteriene er de samme som sist rangering. Dette er med andre ord basert på en herlig sammensurium av form, tidligere meritter, skadesituasjon, sist kamp, hvem de møter og sesongen sett under ett. Jeg har forsøkt å ikke legge for mye vekt på enkeltkamper i regular season, da det er en mannsalder siden når vi snakker om profesjonell sport.

#8 Pittsburgh Steelers

Pittsburgh Steelers var på håret å ryke ut mot Bengals og deres backup qb A.J. McCarron, men kom seg videre takket være en sen fumble av Jeremy Hill og et sent field goal. I tillegg til å ikke gjøre en altfor bra kamp tok Ben Roethlsiberger imot en stor dose juling, og er usikker til helgens kamp. På den positive siden gjorde rb nr 3 Fitzgerald Toussant en meget god kamp og gjorde savnet av Bell og Williams mindre. Riktignok er Antonio Brown usikker til kampen da han går gjennom hjernerystelse-protokollen, hvilket forskyver oddsene betraktelig.

#7 Green Bay Packers

I denne kampen viste Packers hvorfor man bør være forsiktig med å nedgradere dette laget, og ikke minst Aaron Rodgers. Fra pause og ut var dette noe i nærheten av «gode gamle» Packers. Plutselig var receivers ledige, og Lacy så ut som spilleren de trodde de fikk fra Alabama. Imidlertid er det ikke rom for å oppgradere Packers mer enn en plass, da Redskins ikke er et lag som kan gi de store lagene, hvilket Packers er, nevneverdige problemer. Stort minus at wr Devante Adams er ute til helgens kamp.

Tilbake?
Tilbake?

#6 Kansas City Chiefs

Dette var en meget solid kamp av Chiefs. Vel var de favoritter, men shutout av et hjemmelag i playoff er meget sterkt selv om Hoyer hadde en forferderlig kamp. Et stort skår i gleden er skaden til Jeremy Maclin. Det ble fryktet at det var en alvorlig kneskade, men ifølge Andy Reid var det bare en «mild ankle sprain». Uten Maclin er det et legitimt spørsmål hvilke andre enn Travis Kelce det er som skal ta imot pasninger fra Alex Smith. Likevel, defense til Chiefs ser intet mindre enn fryktinngytende ut og Patriots skal få kamp om avansementet til AFC Championship game.

#5 Denver Broncos

Denver Broncos har hatt bye som #1 seed i AFC, og endrer ikke plassering. Broncos er favoritter hjemme mot Steelers, hvor store avhenger av skaden til Roethlisberger. Her møtes et av ligaens beste forsvar både Antonio Brown, Martavis Bryant og Ben Roethlisberger, hvis først og sistnevnte blir skadefrie. Jeg er personlig ikke enig i oddsen som holder Broncos som -6,5 poengs favoritter, og tror dette blir jevnt.

#4 Seattle Seahawks

Ingen spesielt god kamp av Seahawks, som var meget heldige som vant etter at vanligvis sikre Blair Walsh bommet på et 27-yard field goal. Likevel, det er noe med dette laget. Jeg liker ikke måten det gjøres på, men de vinner. Kan Panthers straffe dette laget mer enn Vikings? Jeg tror de gjør det, men dette blir jevnt, hvilket oddsen indikerer. Panthers er -3 poengs favoritter, noe som tilskrives hjemmebanefordelen. Seattles pasningsforsvar var ikke helt på nett i kampen mot Vikings.

#3 Arizona Cardinals

Cardinals hadde bye, men har benyttet uken til å signere en gammel ringrev, ex-Eagles/Titans/Jets/Jaguars/Ravens(2 kamper denne sesongen) DE Jason Babin. Dette endrer ikke mitt syn på laget nevneverdig. Cardinals blir klare favoritter hjemme mot Packers. Linjen er satt på -7, og etter mitt syn blir dette noe i nærheten Cardinals vinner med.

Er dette året for Cardinals?
Er dette året for Cardinals?

#2 New England Patriots

I forrige ranking skrev jeg at Patriots er favoritter hjemme uansett hvem de møter. Ifølge Las Vegas stemmer dette, for de er -5 poengs favoritter hjemme mot Chiefs til tross for småskader på en haug av nøkkelspillere. Ingen blir overrasket om Patriots overkjører Chiefs, men personlig tror jeg det vil bli jevnere enn som så da Patriots har  falt i prestasjonene utover i sesongen,og faktisk har vært mulige å slå.  Det er mulig dette kan skyldes på skader, men dette er ståa hos alle lag.

#1 Carolina Panthers

Årets beste lag i grunnsesongen flytter følgelig ikke på seg etter å ha hatt spillefri. De tar imot Seahawks hjemme, i en kamp de er knappe favoritter til. Det store spørsmålet er om deres cornerbacks kan dekke Seahawks sine receivers når Russel Wilson rømmer ut av pocket og holder plays i live. Utenom dette matcher Panthers særdeles bra opp på defense, og passer til bra Seahawks spillemessig, med mange av de samme kvalitetene.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x