Eliteserien All-Stars 2017

Vi har kommet til den dagen og det tidspunktet hvor det er på tide å røpe hvem som er kåret til å være del av Eliteserien All-Stars 2017! Vi har snakket med trenerne for Eliteserie-lagene og fått deres stemmer, tellekorpset har gått igjennom, og her kan vi presentere de spillerne som har blitt kåret til de beste av de beste: Eliteserien All-Stars 2017!

HVORDAN VI GIKK FRAM:

For å sikre at utvelgelsen ikke ble alt for subjektiv måtte vi forbi våre egne meninger. Derfor spurte vi alle hovedtrenerne på Eliteserie-lagene om hvem de ville nominere. Alle trenerne kunne nominere 25 navn (11 offense, 11 defense, 2 special teams og 1 coach). De kunne ikke nominere navn fra sitt eget lag. Vår egen mening teller også som én stemme, og prosessen har vært noenlunde demokratisk hvor de med flest nominasjoner har fått sin plass. De gangene to spillere har hatt likt antall nominasjoner til en posisjon, har vi gitt mer vekt til nominasjonene fra trenerne enn vår egen, noe som betyr at hvis en spiller har 2 stemmer fra lagenes trenere, og en annen spiller har 2 stemmer hvorav 1 fra oss og 1 fra en trener, så er det fordel for den spilleren som har 2 stemmer fra trenerne. En spiller kunne maksimalt få 5 nominasjoner (fra fire andre lag samt vår nominasjon). 3 spillere fikk alle 5 nominasjonene som var mulig for dem å få!

WR Petter Thorp (Trolls) og DB Simon Bruset (Bulls). Foto: Cecilie Hagen

For å gjenta oss selv; sluttresultatet vi har kommet frem til er summen av hva trenerne for ALLE Eliteserie-lagene mener er de beste spillerne, kombinert med det vi selv har sett. De som er plukket ut har god grunn til å føle seg trygge på at de forsvarer plassene på All-Star laget. Det finnes naturlig nok flere spillere som har gjort det bra, men vi har ikke satt opp noen ‘honorable mentions’-liste: Kun de som er stemt frem til All-Star laget er å finne her. Det betyr også at det er noen som mangler og som fint kunne forsvart en plass på laget, men faktum er at de da ikke har fått like mange stemmer som de som har fått en plass.

Noen spillere kan være på litt uvante posisjoner kontra det de spiller på til vanlig. Et typisk eksempel vil kunne være en safety som er på cornerback. Slike justeringer skyldes i tilfelle at det har kommet flere stemmer på spesifikke spillere, og gjerne definert som ‘DB’ fremfor FS eller CB.

I noen tilfeller er spillere flyttet litt rundt til det som for dem er sekundære posisjoner; dette gjelder først og fremst når det er flere som har fått stemmer på samme posisjon hvor den ene spilleren kun er aktuell for én posisjon, mens den andre fint kan passe på begge/flere posisjoner.

Vi har også unngått å ha spillere satt opp på begge sider av ballen; en spiller er på All-Star laget enten som offense, defense eller special teams. Dette skyldes at vi vil fremheve så mange spillere som mulig blant de 24 plassene på laget, og samtidig at vi vil ta hensyn til de stemmene som har kommet inn på en god måte.

Dette er med andre ord ALL-STAR LAGET FOR ELITESERIEN 2017!

 

OFFENSE:

RB Lorenzo Proctor, Oslo Vikings. Foto: Henning Ringlund

Offense sine 11 utkårede er:

 • WR: Petter Thorp*, Vålerenga Trolls
 • WR: Erik Ford, Oslo Vikings
 • WB: Arne August Skovseth Søgaard, Eidsvoll 1814s
 • LT: Frank Kolden, Åsane Seahawks
 • LG: Torgrim Nyland, Eidsvoll 1814s
 • C: Trygve Langballe, Oslo Vikings
 • RG: Joacim Eliassen, Eidsvoll 1814s
 • RT: Alexander Menzel, Oslo Vikings
 • QB: Mehmet Sezer, Oslo Vikings
 • FB: Jesper Haug Jørgensen, Oslo Vikings
 • RB: Lorenzo Proctor, Oslo Vikings

Spillere merket med stjerne (*) mottok samtlige 5 nominasjoner som var mulig å få.

På offense var det -som også ellers- kamp om plassene! Spesielt når det gjelder såkalte «skill positions». En av receiverne var soleklare valg og fikk stemmer fra alle kanter hvor han kunne; Vålerengas Petter Thorp. Det var kanskje ikke så rart ettersom Thorp ledet receiver-statistikkene soleklart.

Ingen andre spillere fikk samtlige 5 nominasjoner, og det var stor variasjon i navnene som dukket opp. Samtlige av de som endte opp på All-Star laget var imidlertid på 2 eller flere av stemmesedlene.

Fra fjorårets All-Star lag er det markant utskiftning. Noen gjengangere er det allikevel; det gjelder Torgrim Nyland (tredje året på rad!), Erik Ford og Lorenzo Proctor.

Når det gjelder QB-plassen var det skarp konkurranse mellom flere kandidater, men når alle stemmer var talt opp og tie breakers var vurdert, så var det Oslo Vikings sin QB Mehmet Sezer som velfortjent stakk av med plassen!

 

DEFENSE:

LB Carlos Toledo, Åsane Seahawks. Foto: Espen Kolderup

Defense sine 11 utkårede er:

 • DL: Magnus Kinne, Oslo Vikings
 • DL: Aleksander Andric*, Oslo Vikings
 • DL: Ole Petter Ølberg, Lura Bulls
 • DL: Atle Haaland, Vålerenga Trolls
 • LB: Michael Hall*, Eidsvoll 1814s
 • LB: Kim Erik Schaanning, Oslo Vikings
 • LB: Carlos Toledo, Åsane Seahawks
 • CB: Eivind Rølles, Oslo Vikings
 • FS: Simon Bruset, Lura Bulls
 • SS: Bror Jahre, Oslo Vikings
 • CB: Mathias Kleppestø, Åsane Seahawks

Spillere merket med stjerne (*) mottok samtlige 5 nominasjoner som var mulig å få.

Vi ender opp med en 4-3 formasjon, selv om det var et spørsmål hvorvidt det skulle bli 4-4 basert på nominasjonene som kom inn. Når alt var regnet ut og folk plassert, så endte det imidlertid opp med 4-3 slik som i fjor.

Her er det forøvrig mye nytt kontra fjoråret! Kun Aleksander Andric, Ole Petter Ølberg (fjerde året på rad!) og Simon Bruset (tredje året på rad!) er med fra fjorårets All-Star lag. Til sammenligning var det 6 spillere fra 2015 som også var å finne i All-Star forsvaret i 2016. Andric er forøvrig en av to som får alle nominasjoner de kunne fått. Den andre? Ikke overraskende Michael Hall. Han kunne forsåvidt vært plassert i angrepet også, men fikk klart flest stemmer som forsvarsspiller.

 

SPECIAL TEAMS:

Kicker Vegard Tysse. Foto: Henning Ringlund

Her er de to utvalgte Special Teams spillerne:

 • Kicker/Punter: Vegard Tysse, Oslo Vikings
 • Kick returner/Punt returner: Alexis Cheuquen, Åsane Seahawks

Spillere merket med stjerne (*) mottok samtlige 5 nominasjoner som var mulig å få.

Tysse endte på andreplass i ligaens grunnspill når det gjaldt antall scorede poeng, hvorav brorparten som kicker. Det var på ingen måte unaturlig at han tok en velfortjent plass på All-Star laget i år! Cheuquen viste igjen med sin gode bevegelighet både i angrep og special teams, og med Arne August Skovseth Søgaard og Erik Ford godt plassert i angrepet, var det Alexis som sikret returmann-plassen på dette All-Star laget!

 

TRENER:

Christian Detjen. Foto: Cecilie Hagen
 • Christian Detjen, Åsane Seahawks.

Her kan vi røpe at det var mange gode forslag! I vår oppfordring til lagenes hovedtrenere om å sende inn nominasjoner, presiserer vi at man for trenernominasjonen kan velge en hovedtrener, koordinator eller annen assistenttrener. At de som mottar mailen leser den, blir tydelig bevist når nominasjonene kommer på akkurat dette punktet. I år var det altså nykommerne Åsane Seahawks sin defensive koordinator Christian Detjen som stakk av med prisen, og vi gratulerer!

Klikk på bildet for større versjon!

Tusen takk for vilje og hjelp fra alle lagenes kontaktpunkter og deres trenere som har brukt tiden sin på å gjøre seriøse vurderinger av andre lags spillere. Kåringen ville ikke vært mulig uten deres innsats!

 

Tidligere årganger av Eliteserien All-Stars:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x